Je li Dinamo trebao dobiti penal? Pojavila se snimka sporne situacije. Čudno da se igrači Dinama nisu bunil…

Je li Dinamo oštećen?...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Dinamo je sinoć izgubio protiv Villarreala 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige. Španjolci su slavili golom Gerarda Morena s 11 metara…

Igračima Dinama je ostao žal nakon utakmice za nekim propuštenim prilikama jer je dojam da se itekako mogao izvući dobar rezultat protiv neugodnog Villarreala.

Je li Dinamo oštećen?

Nakon utakmice pojavila se snimka sporne situacije iz 10. minute susreta. Majer je iz kornera nabacio na glavu Atiemwena koji je iz blizine pucao glavom, a njegov udarac je zaustavio Dani Parejo. Postavlja se pitanje je li loptu dirao rukom?

VIDEO SPORNE SITUACIJE NA LINKU…http://https://streamable.com/mtmacd

Jako sporna situacija…

Snimka koju možete pogledati OVDJE nije najbolja za sigurnu procjenu, iz jednog kuta izgleda kao da je gostujući igrač blokirao loptu prsima, a drugi kut snimanja otkriva gestikulaciju rukom. Također, nije poznato jesu li suci napravili tihu provjeru VAR-a.

Evo što kaže sudački ekspert Hrvatske televizije Marijo Strahonja.

– Tehnički gledano po svim kriterijima to je kazneni udarac. Ako pažljivo pogledate Theophile je otvorio ruku dalje od tijela, ona zaustavlja let lopte, preuzeo je rizik pozicioniranja ruke i proširio obujam i po tim kriterija to je apsolutno kazneni udarac. Ono što treba naglasiti da blizina ovdje nije ključan i eliminirajući faktor. Zašto? Zato što je ta lopta bila očekivana. Theophile je cijelo vrijeme kontrolirao loptu pogledom i mogao je očekivati centaršut igrača Villarreala.

I dok smatra da je ispravna odluka u slučaju kaznenog udarca za Villarreal, Strahonja smatra da je Dinamo oštećen u 11. minuti.

Ispod radara je prošla 11. minuta gdje smatram da je Dinamo oštećen za kazneni udarac. Nakon udarca glavom Dinamova napadača obrambeni igrač je podlakticom, odnosno dlanom zaustavio let lopte prema golu. Činjenica je da je nadlaktica uz tijelo, ali podlaktica je bila otvorena. Mislim da se ovdje dogodio propust. Zato i postoji VAR soba koja je trebala dati drugu priliku sucu da sam procijeni koliko je ta ruka bila kažnjiva ili ne. Ja sam uvjeren da bi na osnovu snimke sudac dosudio kazneni udarac.

Tumačenja oko igranja rukom često izazivaju polemike.

– Najveći je problem što UEFA prečesto mijenja upute i smjernice što je kažnjivo, što ne. Vjerujem da će UEFA donijeti jasnije smjernice, jednostavnije.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest − jedan =