Podijeli

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, na poziv predsjednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković, boravit će u dvodnevnom službenom posjetu Republici Srbiji u srijedu i četvrtak, 18. i 19. travnja 2018.

Prvoga dana službenoga posjeta predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom sastat će se s predsjednicom Narodne skupštine Majom Gojković, a zatim s ministricom za europske integracije u Vladi Republike Srbije Jadrankom Joksimović te će sudjelovati na otvaranju Hrvatskog gospodarskog Ureda u Beogradu.

Drugog dana službenoga posjeta Srbiji predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastat će se s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem te s predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić. Predsjednik Sabora zatim će u Subotici održati sastanak s predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji, Hrvatskim nacionalnim vijećem.

‘Prvi je to službeni posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Republici Srbiji, koji je nastavak političkoga dijaloga između Hrvatske i Srbije, započetog tijekom službenog posjeta Hrvatskoj na poziv predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u veljači ove godine’, priopćeno je iz ureda predsjednika Sabora.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković će tijekom posjeta otvoriti ured Hrvatske gospodarske komore u Beogradu, a upravo će jačanje gospodarske suradnje dviju zemalja biti jedan od glavnih naglasaka u službenim razgovorima s dužnosnicima Republike Srbije. Važna tema službenog posjeta bit će pitanje položaja i prava hrvatske manjine u Srbiji, te će predsjednik Jandroković posjetiti i Suboticu i tamo održati sastanak s Hrvatskim nacionalnim vijećem.

Također, tijekom posjeta predsjednika Hrvatskoga sabora Srbiji, razgovarat će se i o kontekstu europske suradnje između dviju država, u okviru pristupnog procesa Srbije Europskoj uniji, piše N1.

Uz predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u izaslanstvu će biti: predsjednik Odbora za europske poslove u Hrvatskome saboru Domagoj Ivan Milošević, predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i zastupnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskome saboru Milorad Pupovac, predsjednica Kluba zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika u Hrvatskome saboru Anka Mrak-Taritaš te voditelj Hrvatsko-srpske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Hrvatskome saboru Željko Raguž.

A.G.


Podijeli

55 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 2 =