Podijeli

Rijeka Drava izlila se sinoć iz korita na području općine Cestica kod Varaždina, izvještava Centar 112. Poplava je zaprijetila mjestima Lovrečan Otok i Brezje u neposrednoj blizini granice sa Slovenijom…

Iz Policijske uprave varaždinske navode kako je jučer poslijepodne evakuirana obiteljska kuća na tom području, a na terenu su vatrogasci i dežurne ekipe.

– Stanje je redovno i zasad nema problema s vodostajem. Akumulacijska jezera uzvodno od nas ranije su ispražnjena i sad se polako pune. Dakle, pitanje je jedino koliko će vode stići i hoće li jezera moći sve primiti. No, ponavljam, zasad nema brige, nije uvedeno ni pripremno stanje – izjavio nam je jutros Ivan Kramarić, pročelnik Centra 112 u Koprivnici.

Prema podacima u 8 ujutro, vodostaj Drave kod Botova blizu Koprivnice iznosio je 320 centimetara i od ponoći je narastao za 13 centimetara. Tek na razini od 400 centimetara uvodi se pripremno stanje za obranu od poplave. Mjerodavni očekuju da do toga neće doći jer se obilne padaline u Austriji i Sloveniji smiruju.

Strani mediji prenose kako se razina Drave zbog obilnih kiša podigla na rekordne razine u Austriji. Reuters upozorava kako je vodostaj najviši u zadnjih 30-ak godina. Jaka kiša u ponedjeljak navečer i utorak ujutro pogodila je i dijelove Slovenije, a na sjeveroistoku strahuju od poplava zbog velikog protoka i rasta vodostaja Drave, donosi podravski.hr

Drava se kod Varaždina izlila iz korita-FOTO: ŽELJKO HAJDINJAK / CROPIX

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 4 =