IZDVOJILI OD SVOJIH PLAĆA!…Radnici “3. maja” donirali novac za riječku bolnicu…mi znamo što je kriza…

Novac je namijenjen za kupnju nužne opreme tijekom epidemije koronavirusa ili za prenamjenu prostora u respiracijski centar...

screenshot
Podijeli

Radnici brodogradilišta “3. maj” izdvojili su iz plaća za ožujak po 30 kuna za pomoć riječkoj bolnici tijekom krize i epidemije koronavirusa, ukupno više od 19 tisuća kuna, izvijestili su u srijedu iz tog brodogradilišta.

Iz “3. maja” ističu da znaju što znači kriza i ljudska solidarnost. To su, kažu, osjetili na svojoj koži lani, kad su bili ostali bez osam plaća, a građani Rijeke i Primorsko-goranske županije su im pomogli.

Navode da je “3. maj” u posebnom programu Vlade, da su sva financijska sredstva strogo namjenska pa to brodogradilište sada ne može donirati.

Zato su odlučili pomoći izdvajanjem iz svojih plaća te su donaciju od 19.110 kuna uplatili na račun Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci.

Novac je namijenjen za kupnju nužne opreme tijekom epidemije koronavirusa ili za prenamjenu prostora u respiracijski centar.

– Trećemajci nisu zaboravili svoj grad i županiju, ovom uplatom nastojimo se bar malo pridružiti borbi protiv opakog koronavirusa i nadamo se da će ova situacija brzo proći, da će se sve vratiti u normalu. Do tada, važno je pridržavati se uputa Stožera civilne zaštite kako bismo zaštitili sebe i svoje bližnje, poručili su u priopćenju predsjednik Radničkog vijeća Juraj Šoljić i direktor “3. maja” Edi Kučan.H

T.H.


Podijeli