Izbornik Zlatko Dalić predstavio širi popis kandidata za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru, koji uključuje 34 igrača!

zlatkodalic-screenshot
Podijeli

Na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza objavljena je odluka izbornika Vatrenih

Zlatko Dalić objavio je danas prošireni popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Katru. Ponedjeljak, 31. listopada, bio je i rok do kojeg je to morao napraviti. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije obavijestio je nogometaše i njihove klubove, a na službenoj stranici HNS-a osvanula je lista s imenima.

Podsjetimo, ovo nije konačan popis s 26 reprezentativaca, a jedino ograničenje koje je Dalić imao jest da su svi morali biti iz preliminarnog kadra kojeg je odaslao FIFA-i još 21. listopada i koji je smjelo činiti 55 igrača.

Onaj posljednji popis trebali bi dobiti 9. studenog. Vatreni svoju prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru igraju točno za 23 dana protiv Maroka.

Na Dalićevom širem popisu kandidata nalaze se 34 imena, jedno manje nego što je predviđeno, nakon što se u nedjelju na utakmici Lokomotiva – Hajduk ozlijedio Lovre Kalinić. Današnji pregled magnetskom rezonancijom pokazao je da Kalinić zbog ozljede koljena ne može konkurirati za odlazak u Katar. Ozljeda Kalinića je teža te će, kako kažu pauzirati oko šest mjeseci .

Dalić-žao mi je zbog Lovre, ali zdravlje je najvažnije

“Iznimno nam je žao zbog Lovre te mu želimo što brži i što kvalitetniji oporavak. Taj nesretni događaj potvrđuje da je u ovom trenutku najvažnije zdravlje igrača te možemo samo poželjeti da do okupljanja više nemamo vijesti vezanih za ozljede”, izjavio je izbornik Dalić.

foto-facebook-HNS

 


Podijeli