IZBORNIK Dalić: Krunica je uvijek uza me. Kad je držim u ruci ili je stisnem u džepu, sve bude lakše

Zlatko Dalić-ilustracija-Ali kod mene je, eto, vjera stalna i sve što sam napravio u životu i svojoj karijeri mogu zahvaliti vjeri i dragom Bogu
Podijeli

Uoči prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji protiv Nigerije (subota, 21 sat) izbornik Zlatko Dalić gostovao je u programu Hrvatskoga katoličkog radija i podijelio svoje iskustvo vjere…

Hrvatska nogometna reprezentacija danas igra svoju prvu utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Utakmica protiv Nigerije u Kalinjingradu počinje u 21 sat po hrvatskom vremenu. ‘Imamo sjajnu generaciju i spremni smo na sve. Moramo pokazati kvalitetu koju posjedujemo,’ naglasio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči susreta protiv Nigerije. Raduje ga veliki broj hrvatskih navijača koji dolazi u Rusiju. ‘Moramo opravdati njihova očekivanja i naš će motiv biti još veći,’ kazao je ne želivši otkriti sastav koji će danas istračati na travnjak.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić naglasio je kako je ova generacija napokon spremna napraviti veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Na pitanje je li ovo možda i posljednja prilika jedne velike generacije za veliki rezultat, hrvatski kapetan je naglasio kako se nada da pritisak neće sputati naše igrače. ‘Dosta se to spominje, ali nas ne opterećuje. Vidjet ćemo što će biti nakon SP-a. Sada se moramo fokusirati na sutrašnju utakmicu i na one koje dolaze. Spremni smo napokon napraviti rezultat koji ova ekipa objektivno može napraviti. Nadam se da nas pritisak neće sputati’, kazao je Modrić.

Na stadionu u Kalinjingradu naše će nogometaše bodriti i petnaestak tisuća hrvatskih navijača.

– Kad čovjek izgubi svaku nadu, naravno da se onda priziva dragi Bog i vjera. Ali kod mene je, eto, vjera stalna i sve što sam napravio u životu i svojoj karijeri mogu zahvaliti vjeri i dragom Bogu – rekao je Dalić u emisiji HKR-a “Zašto vjerujem”, emitiranoj u petak.

– Stalno ponavljam kako mogu biti prezadovoljan sa svime kako se to kod mene razvijalo. Bez kvalitetne vjere i dobrog motiva to je teško ostvariti – dodao je Dalić.

Šef stručnog stožera “vatrenih” otkrio je i kako se smiruje u teškim i napetim trenucima.

Krunica je uvijek uz mene. Kad osjetim neki takav trenutak, stavim ruku u džep, stisnem je i onda sve stvari budu lakše – rekao je Zlatko Dalić.

D.J.

 


Podijeli

Comments are closed.