Podijeli

Težak je za Hrvatsku bio poraz od Mađarske, a sada je čeka još važnih utakmica. Najveći problem Hrvatske ponovno su – golovi iz prekida…

Ovaj put radilo se o korneru, svi su stajali na svojim pozicijama, dvojica na prvoj vratnici, ostali su igrali čovjek – čovjeka. I onda ti skoči igrač više od tebe i zabije. S tri metra. Nedostaje koncentracije i odlučnosti da se ta lopta pokupi. I što je najzanimljivije, Kadar koji je skakač nije bio pred vratima, i svejedno su nam dali gol. Skrenuli smo pažnju da ne pravimo prekide i kornere jer su iz toga opasni, imaju visoke igrače. Sve smo nacrtali i pokazali. Zna se tko koga čuva. Peh je bio što su izašli Rebić i Barišić, a ušla dva niska igrača”, rekao je Zlatko Dalić za Sportske novosti.

“Drugačije igramo, puno je više lopta u našim nogama, sad tu trebamo ići preko bokova, jedan na jedan, tražiti loptu u dubinu, u prazan prostor, mi to nismo radili. Rebić je 15 puta vratio povratnu loptu, niti jednu nije sačuvao. Zato smo ga zamijenili. Treba prsima ići prema golu, ne primati je leđima. Pa nije on Szalai da se postavlja kao sidraš i igra leđima okrenut golu”, poručio je.

Komentirao je zašto nije Nikola Vlašić igrao protiv Mađarske.

“Bio je plan da uđe, ali kako je morao Leovac zbog ozljede, nismo imali više zamjena. Vlašić nije nestao, kasnije mu je krenula ruska liga…”, pojasnio je.

D.J.

Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 8 =