Iz virovitičke tvornice šećerane ukadeno 110 tona šećera…

Ukradeni šećer su odvezli teretnim vozilom u nepoznatom smjeru...Nevjerojatna krađa dogodila se na virovitičkom području, iz tvornice šećerane u Virovitici. Naime, vlasnici su policiji podnijeli odštetni zahtjev kojim potvrđuju kako im je ukradeno 110 tona šećera!...

Podijeli

Nevjerojatna krađa dogodila se na virovitičkom području, iz tvornice šećerane u Virovitici. Naime, vlasnici su policiji podnijeli odštetni zahtjev kojim potvrđuju kako im je ukradeno 110 tona šećera!…

“U ponedjeljak smo u 10.30 sati primili dojavu da je nepoznati počinitelj ili više njih otuđilo veću količinu šećera iz tvornice šećerane u Virovitici.”, navodi virovitička policija i dodaje kako je krim istraživanjem utvrđeno da su nepoznati počinitelji u tri dana, od 22. do 25. svibnja, počinili kazneno djelo teške krađe na štetu hrvatske industrije šećera d.d.

Uporabom originalnog ključa ušli su u halu pakirnice i skladišta šećera, te uporabom viličara izvezli 21 paletu pakiranog šećera u ambalaži od jednog kilograma, ukupne težine 21 tonu, te ga otuđili s nepoznatim teretnim vozilom u nepoznatom pravcu.

“Nakon prikupljenih saznanja te temeljem naloga županijskog suda u Bjelovaru 25. svibnja u večernjim satima, pretražili smo dom i druge prostorije na području Virovitice kod 39-godišnjaka i obiteljskog domaćinstva 60-godišnjaka kojima se koristi 39-godišnjak. Pronašli smo više od 61.9 tona kilograma šećera pakiranih na paletama kao i teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim se služi 39-godišnjak.

U prtljažniku su našli još 18 paleta s više od 17.8 tona šećera. Protiv 39-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela prikrivanje.

Provedena su i krim istraživanja nad 48-godišnjakom i 52-godišnjakom,  zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe, donosi podravski.hr.

“Dana 27. svibnja od strane hrvatske industrije šećera primljen je odštetni zahtjev u kojem je navedeno da im je otuđeno ukupno 110 tona šećera, te da im je počinjena materijalna šteta u novčanom iznosu od 374.800,00 kuna.”, navodi policija.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here