Podijeli

Ivana Petrović o odluci Srbije-“Hrvatska može raspisati referendum i tražiti mišljenje građana žele li Srbiju u EU-u”…

Ivana Petrović, urednica vanjske politike Nove TV smatra da postoji mogućnost da je reakcija izostala jer premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nisu još usuglasili stav vezano za pitanje srpskih protumjera, ali i da je moguće da će sve prešutjeti jer tehnički odnosi sa Srbijom funkcioniraju, javlja dnevnik.hr.

“Primjerice, mješovite pravosudne komisije sastale su se u Zagrebu, što znači da je komisija iz Srbije bez problema došla u Zagreb razgovarati o pitanjima koji su njima na agendi”, rekla je Petrović u Dnevniku Nove TV.

Ivana Petrović nadalje podsjeća da su protumjere Srbije bile očekivane. Međutim, također i Hrvatska, kaže Petrović ima bilateralne instrumente da Srbiji odgovori.

Napominje i da bi se Hrvatska prema Srbiji trebala postaviti i kroz proces pregovora pristupanju EU, a jedan od instrumenata nalazi se i u Lisabonskom ugovoru Europske unije.

“Sporazum iz Lisabona predviđa da zemlje članice EU prilikom prijema novih zemalja članica mogu raspisati referendum i tražiti mišljenja svojih građana, da se vidi žele li oni tu novi članicu u klubu ili ne žele. Za svako sljedeće proširenje sigurno će biti tri do četiri referenduma. Mislim da će ga Nizozemska prva raspisati, pa zašto ga ne bi raspisali i mi”, smatra Petrović..

Što je sve rekla ova vrsna poznavateljica vanjske politike pogledajte-VIDEO-OVDJE

T.H.

 


Podijeli

14 KOMENTARI

  1. Tako treba,a ne ko predsjednica i političke elite,mi jako želimo,mi moramo ,mi smo naprosto nesretni
    dok srbija ne uđe u eu,sve čemo dati od sebe samo da oni uđu u eu,ne to nema cijene,mi vas volimo,dajte nas malo….

  2. Ovu pametnu, intiligentnu ženu treba slušati, čuti…👍👍 jer zna, jer je realna, jer izuzetno dobro poznaje situaciju, kako politiku općenito tako i trenutna politička događanja. Žena radi svoj posao……volim njene analize ma kojeg god profila bile…👏👏👏👏👏

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − pet =