Podijeli

Joan Carrillo više nije trener prve momčadi, a ostavka sportskog direktora Marija Branca nije prihvaćena, objavio je u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za medije u Splitu predsjednik Hajduka Ivan Kos.

“Trener Carrillo više nije trener. Odlučili smo mu zahvaliti i svatko krenuti svojim putem. Zahvaljujemo mu se na predanom, profesionalnom i stručnom radu. U njegovom mandatu Hajduk je imao odličnih partija, a bilo je i onih loših. Zato smatramo da je njegova promjena neophodna”, izjavio je Hajdukov predsjednik Kos.

O Carrillovom nasljedniku Hajdukov predsjednik nije još želio govoriti.

“O novim imenima ne bih lamentirao, dok ne budemo imali čvrsto potvrđeno ime. Imamo nekoliko opcija o kojima razmišljamo, ali bilo bi bespredmetno špekulirati, dok ne postoji čvrsti dogovor. Srećom, sada je reprezentativna stanka. Do sljedeće utakmice sa Istrom imamo malo manje od dva tjedna. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati ime novog trenera.”

O ne prihvaćanju ostavke sportskog direktora Marija Branca Kos je rekao:

“Mario Branco je službeno podnio ostavku preuzimajući odgovornost za rezultat prve momčadi, za loše igre. Kao profesionalac stavio je mandat na raspolaganje. Ja sam odbio njegovu ostavku. Pronalaženje novog trenera je nešto čime se moramo odmah i hitno baviti, a pozicija sportskog direktora je opsežan posao. Nažalost, Hrvatska ne raspolaže sa puno imena (za tu dužnost).”

Kos je obznanio da će do imenovanja novog trenera momčad voditi Vik Lalić, dosadašnji pomoćnik Joana Carrilla.H

D.J.


Podijeli