Podijeli

Premijer Andrej Plenković jučer je za HRT izjavio da nije optimist i da je vrlo vjerojatno da će Hrvatska odustati od ovoga posla.

U ponoć je istekao rok do kada je Izrael trebao odgovoriti američkom State Departmentu na njegovo pismo u kojem navodi da mogu Hrvatskoj prodati borbene zrakoplove F-16 Barak ako s njih skinu svu svoju opremu.

-(VIDEO) “Pompeo i Netanyahu ne mogu se dogovoriti oko prodaje borbenih zrakoplova F-16 Hrvatskoj…

HRT-ova dopisnica iz SAD-a Branka Slavica izjavila je za Dnevnik 3 da ovu temu u State Departmentu ne žele komentirati.

– Još uvijek čekamo odgovor izraelskog veleposlanstva u Washingtonu. Znamo da Izrael o svom odgovoru odmah mora obavijestiti i Hrvatsku. Posljednjih šest mjeseci u Washingtonu su trajali izravni pregovori izraelske i američke strane. Oko nekih točaka bio je postignut napredak, ali u konačnici sve je zapelo i čini se da je nerješivo, kazala je.

Premijer Andrej Plenković jučer je za HRT izjavio da nije optimist i da je vrlo vjerojatno da će Hrvatska odustati od ovoga posla. 

-(VIDEO) “Pompeo i Netanyahu ne mogu se dogovoriti oko prodaje borbenih zrakoplova F-16 Hrvatskoj…

Dobro obaviješteni izraelski mediji u međuvremenu su javili da nisu uspjeli napori premijera Benjamina Netanyahua da postigne politički dogovor s američkom stranom oko prodaje izraelskih zrakoplova F-16 Barak Hrvatskoj, istaknula je HRT-ova dopisnica B.Slavica.

D.K.


Podijeli

33 KOMENTARI

  1. A kaj bi sa oni 10 Tornado Aviona sto Njrmačka proda Hrvatskoj po 1euro komad hmmmmmmm narode vi ste glupi niste ni skolovani za to a ni ste ni političari samo džabe pričate a pojma o životima nemate Hrvatskoj netreba smece od aviona dosta ima Hrvatska smeća od Hrvata pa do komunista vecinski narod nacija smece jedino ispravno domoljubi ostalo uzmite kakvu ponjavu pa se pokrite po glavi a to više komunisti Hrvati nebojte se Hrvatski Zrakoplova u eto dolazi nevidljivi 5komada za dom spremni

  2. Koliko znam, na konkurs za kupnju aviona SAD-e se nije prijavio. Dakle, NISMO mogli kupiti avione od SAD-a, jer to bi bilo mimo konkursa. A, to bi, morate priznati, svi antihrvati jedva dočekali. Čak i da smo besplatno dobili avione.

  3. Nove uzeti od Amerikanaca.Ukinuti partizandke mirovine i ove šta četnici dobijaju .Jugokomunjarams smeta šta više ne leti partizanska eskadrila a kada vide svion sa šahovnicom lovi ih teška depresija.

  4. Treba li uopće kimentirat nešto za što se u početku znalo da neće proći. Ameri još jednom pomogli Hrvatskoj.Ovaj put da nam staro smeće ne dođe u RH. Inače cijena starog željeza se kreće do 2kune po kili za one koji imaju za prodat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 13 =