Istarska policija: Pucnjava kod Momjana – policija ranila vozača kombija s migrantima

Zaustavivši vozilo, vozač se dao u bijeg pa u policiji kažu da su bili primorani upotrijebiti vatreno oružje, pri čemu je vozač kombija ranjen...

Podijeli

Albanski državljanin koji je vozio kombi s ilegalnim migranata ranjen je u okolici Momjana nakon što se dao u bijeg, izvijestila je u poslijepodne istarska policija…

Nesreća se dogodila oko 12:20 na cesti Črnci – Brdo u okolici Momjana kada su policajci zaustavili kombi kojim je upravljao albanski državljanin, a u vozilu je bilo petnaestak migranata.

Zaustavivši vozilo, vozač se dao u bijeg pa u policiji kažu da su bili primorani upotrijebiti vatreno oružje, pri čemu je vozač kombija ranjen te je prevezen u pulsku Opću bolnicu. Još nije poznata težina njegovih ozljeda.

– Migranti i policijski službenici nisu ozlijeđeni, a policija utvrđuje sve okolnosti događaja, izjavila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović, dodavši da se u ovom slučaju radilo o pojačanoj policijskoj akciji suzbijanja nezakonitih migracija na tom području.

U tijeku je očevid, a glavni ravnatelj policije uputio je u PU istarsku stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, javlja HRT.

H.H.


Podijeli