IPA Hrvatska Sekcija-U humanitarnoj akciji “Djeca pomažu djeci” učenici Osnovne škole Retfala s partnerima projekta prikupili su 4 palete knjiga za Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Petrinji porušenoj u potresu…

U sklopu ove humanitarne akcije "Djeca pomažu djeci" učenici Osnovne škole Retfala sa partnerima projekta prikupili su 4 palete knjiga za Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Petrinji koja je stradala u potresu...

Podijeli

Predmet: Projekt „Djeca daruju Djeci“

IPA Hrvatska Sekcija, utemeljena je 2001. godine, u Malinskoj na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj, u svibnju 2003. kao 63 članica.

Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova,  osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno – policijska , športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja.

Humanitarni projekt „Djeca daruju Djeci“ je projekt koji gdje svaki učenik donira jednu ili više knjiga. Prikupljena knjižnična građa se zatim donira potrebitoj školi/knjižnici. Svaki učenik treba imati pristup kvalitetnoj književnoj građi u svojoj školi te na ovaj način djeca daju svoj mali doprinos ostvarenju tog cilja za sve svoje prijatelje diljem Lijepe Naše.

Nastavno na gore navedeno, od 14.-17.2.2022.god. organizirali smo još jednu u nizu humanitarnu akciju i to prikupljanje knjižnične građe u Osnovnoj školi Retfala. Prikupljena knjižnična građa donirana je Gradskog knjižnici i čitaonici u Petrinji dna. 18.02.2022.

U sklopu ove humanitarne akcije “Djeca pomažu djeci” učenici Osnovne škole Retfala sa partnerima projekta prikupili su 4 palete knjiga za Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Petrinji koja je stradala u potresu.

Naime Petrinjska knjižnica slavi prvi rođendana kao Prva hrvatska kontejnerska knjižnice, a ove 2022 godine obilježava i 180 godina od spomena prve knjižnice u Petrinji.

Ovom prilikom zahvaljujemo se na prvom mjestu učenicima i nastavnicima osnovne škole Retfala na čelu s ravnateljem Igorom Kopić te  PU Osječko-baranjska, Odjel prevencije, Udruga Hoćemo – udruga za bolji Osijek kao partneri projekta i osječkoj tvrtci „Garage 998“ kao logistička potpora.

SERVO PER AMIKECO

Tekst/slika:  IPA Osijek, Tajnik kluba  IPA -Osječko Baranjske-Zoran Kon

ipa-doc32-2-2022 Djeca daruju djeci-Petrinja -Mediji (1)

     Braniteljski portal                         

 

 

 

 

 


Podijeli