Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Završen je inspekcijski nadzor Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva i Povjerenstva Hrvatske liječničke komore u DZ-u Metković, Hitnoj pomoći Metković i KBC-u Split zbog smrti 9-godišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića. Iz Slobodne Dalmacije javljaju da imaju neslužbene, ali vrlo pouzdane informacije kako je inspekcija utvrdila da liječnici u DZ-u Metković i Hitnoj pomoći u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta. Također, Slobodna Dalmacija javlja da se liječnicima na teret stavlja i transport dječaka iz Metkovića prema KBC-u Split, koji je po mišljenju inspekcijskog nadzora bio neodgovarajući, odnosno nisu dijete pripremili za medicinski transport. Uz to, inspekcijski nadzor je utvrdio da su u posljednje jutro života Gabrijela Bebića liječnici prebacivali njega i njegovog oca od pedijatrijske ambulante do ambulante Hitne pomoći, javlja Slobodna Dalmacija. Dom zdravlja Metković U međuvremenu, roditelji iz Metkovića za srijedu najavljuju prosvjed. Najavu mirnog prosvjeda pročitajte u cijelosti: “Poštovani, dana 19.12.2018 u vremenu od 15:00-15:30 sati ispred Doma zdravlja u Metkoviću, građanska inicijativa “Mame i tate iz Metkovića i okolice” održati će mirni prosvjed u cilju što prijeg rješavanja problema manjkavosti uređaja CRP/streptokok analizatora u istoimenom domu zdravlja.

Naime, već je svima poznato sta se dogodilo sa dvoje djece koja su na žalost preminula. Ovakvim dosadašnjim načinom rada život u Metkoviću posebno je traumatičan preko vikenda, jer subotom popodne i nedjeljom nema dežurstava laboratorija i rtg. Riješenje nije samo u analizatoru CRP-a/streptokoka, ali nam je prvi korak u rješavanju. Uređaja kojima cijena koštanja nije velika, a važnost njihove dijagnostike nemjerljiva. Želimo naglasiti da su sredstva za dva analizatora osigurana od grada Metkovića, za pedijatrijske ordinacije, al skrećemo pozornost da bi i Hitna pomoć trebala hitno imati isti analizator.

Zato vas pozivamo da nam se u srijedu, 19.12.2018. od 15:00 do 15:30h pridružite u mirnom i dostojanstvenom skupu kojim želimo poslati poruku u Zagreb, u Ministarstvo zdravstva, da nema toga pravilnika i papira koji se ne može promjeniti za život naše djece iz Metkovića i okolice. I zato, poštovani g. Ministre, tražimo hitnu izmjenu pravilnika o medicinsko biokemijskoj analizi u liječničkim ordinacijama, kojim bi se dozvolila nabavka i upotreba prijeko potrebnih aparata, kao i obveza postupanja svih zdravstvenih djelatnika, po Hipokratovoj zakletvi prema pacijentima, a prvenstveno djeci! Dvije smrti su previše, želimo stati na ovome! Bez obzira što smo različiti u mišljenjima, političkim opredjeljenjima, mi ovom akcijom ne idemo protiv niti jednog čovjeka! Ova akcija je za svako dijete iz doline, od najmanjeg i najsiromašnijeg, do najvećeg i bogatijeg. Neka nas razlike spoje u jednome jer sve ono što ne možemo prihvatiti imamo priliku promijeniti. Učinimo to skupa!

Mame i tate iz Metkovića i okolice” 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

  1. Sućut obitelji,podrška svim ljudima koji nemaju normalne doktore… nedavno su mom ocu u Zadru spasili život na kardiologiji subotom da bi ga dva dana prije pregledala njegova doktorica i rekla da ima napad panike,u petak on zove hitnu koja potvrdi da mu nije ništa i ako bude problema da zove sina, u subotu u Zadru uz dijagnozu “infarkta” ugrade mu dva a slijedeći misec još dva stenta uz objašnjenje da njegova doktorica niti doktor iz kola hitne neznaju očitati EKG… a koliko je još takvih.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

šesnaest + 19 =