Incident u Livnu! Uvredljivim porukama išaran mural Zlatka Dalića…

Zlatko Dalić je više puta javno istupao kao podrška NK Varaždinu, koji se smatra reinkarnacijom ugašenog NK Varteksa, a u  istupima često se znao sukobiti s White Stonesima...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U noći s nedjelje na ponedjeljak išaran je mural posvećen Zlatku Daliću u samom centru Livna…

Livno je rodni grad hrvatskog izbornika, a sam mural su oslikali navijači Troglava prošle godine za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje je Hrvatska pod vodstvom Dalića osvojila srebrenu medalju i postala time viceprvak svijeta, javlja portal Livno Online.

Livno je rodni grad hrvatskog izbornika, a mural su oslikali su navijači Troglava prošle godine za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je Hrvatska pod vodstvom Dalića osvojila srebrnu medalju i postala viceprvak svijeta.

Nakon povratka iz Rusije Zlatku  Daliću u rodnom Livnu priređen je veličanstven doček na kojem je nazočilo oko 50.000 ljudi.

Fotografija Livnovine - Livno Novine.

Grafiti kojima je išaran mural hrvatskom izborniku zapravo je podrška ugašenom NK Varteksu i njihovim navijačima White Stonesima.

Riječ je o sukobu White Stonesa, navijača Varteksa, koji su protiv novog kluba iz njihova grada, NK Varaždina, koji su osnovali bivši članovi Varteksa, a Dalićev sin Toni direktor je novog prvoligaša.

Zlatko Dalić je više puta javno istupao kao podrška NK Varaždinu, koji se smatra reinkarnacijom ugašenog NK Varteksa, a u  istupima često se znao sukobiti s White Stonesima.

”U trenutku kada su bile teške stvari, teški trenuci u klubu – navijači su napustili klub. Kad je brod tonuo, svi su ga napustili. Ja skidam kapu njima, na njihovom poslu i što su napravili s tim klubom (NK Varteks), gradili ga – ali kad je klub tonuo, oni su ga napustili. Bilo je u povijesti problema i s Torcidom, i sad Dinamom i s Bad Blue Boysima, s Hajdukom – ali nikada navijači nisu napustili svoj klub. Oni su ga napustili, i tako je klub ostao sam”, rekao je prije dvije godine Dalić.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest − 17 =