Imenovanja, premještaji i razrješenja u Riječkoj nadbiskupiji…

Umirovljen je župnik župe sv. Jelene Križarice na Kastvu vlč. Franjo Jurčević, a župnikom te župe imenovan je vlč. Marinko Kajić koji je razriješen službe župnika u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Kao što je uobičajeno, na kraju pastoralne godine riječki nadbiskup Ivan Devčić dekretirao je promjene pojedinih službi u Riječkoj nadbiskupiji…

Vlč. dr. Mario Tomljanović razriješen je službe rektora Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” i imenovan župnikom župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici. Vlč. mr. Mario Gerić razriješen je službe župnika župe sv. Romualda i Svih Svetih u Rijeci i imenovan rektorom riječkog Bogoslovnog sjemeništa. Župnikom župe sv. Romualda i Svih Svetih imenovan je vlč. Luka Pranjić iz Vrhbosanske nadbiskupija. Mladomisnik Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende, uz službu povjerenika za mlade i voditelja nadbiskupijskog Centra za mlade “Bl. Miroslav Bulešić” bit će i župni vikar župe sv. Ane na Gornjoj Vežici. Mladomisnik vlč. Domagoj Duvnjak razriješen je službe nadbiskupova tajnika i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mateja ap. na Viškovu. Vlč. Miroslav Pergl razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Mateja ap. na Viškovu i imenovan župnikom in solidum župe sv. Mihovila ark. u Jelenju.
Umirovljen je župnik župe sv. Jelene Križarice na Kastvu vlč. Franjo Jurčević, a župnikom te župe imenovan je vlč. Marinko Kajić koji je razriješen službe župnika u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici. O. Vatroslav Halambek razriješen je službe duhovnika Bogoslovnog sjemeništa. Mons. Nikola Uravić razriješen je službe ekonoma Bogoslovnog sjemeništa i voditelja Svećeničkog doma u Rijeci i imenovan duhovnikom Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” u Rijeci. Vlč. Ivan Milardović je, uz dosadašnju službu župnika u župi sv. Mihovila ark. u Jelenju, imenovan i ekonomom Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci. O. Marku Stipetiću, MSI je, uz službu vicerektora Bogoslovnog sjemeništa, povjerena i služba ravnatelja Svećeničkog doma u Rijeci. Vlč. Luka Lučić razriješen je službe župnog vikara u župi Svetog Križa na Srdočima te mu je, uz službu povjerenika za Apostolat mora, povjerena služba pomoćnika ravnatelja Svećeničkog doma.
Vlč. Lovro Perić razriješen je službe župnog vikara župe sv. Mihovila ark. u Jelenju i imenovan župnikom in solidum župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci. Službe župnog vikara u župi Marije Pomoćnice u Rijeci razriješen je don Danijel Dragičević SDB, a u župi sv. Josipa don Marijan Rodić SDP. Novim župnim vikarima imenovani su u župi sv. Josipa don Anto Guberac SDB i u župi Marije Pomoćnice don Josip Stanić SDB.

Preuzimanja novih službi bit će provedena tijekom mjeseca kolovoza ove godine,donosi IKA.

L.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − osam =