IMAMO SNIMKU NA KOJOJ BANDIĆ URLA NA SURADNIKA ‘Vido, Vido pa tko je trebao znati? Za to što radite posao preko k***a, boli vas k***c!’

- Napravit ćemo odjel za analitiku i još neka dva mala odjela. Smislit ćemo nešto - odgovorio je Bulum s kojim je Bandić, kako se moglo čuti, dogovarao i raspored sjedenja na tim izmišljenim radnim mjestima te kolike će koeficijente imati buduće zaposlenice....

Vidoje Bulum i Milan Bandić
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Preslušavanjem audio zapisa nastalih u istrazi tijekom tajnog prisluškivanja telefonskih razgovora optuženika, među kojima se moglo čuti kako zagrebački gradonačelnik urla na svoje suradnike, dogovora zapošljavanja u gradskoj upravi i koeficijente zaposlenika te se izmišljaju radna mjesta, u ponedjeljak je na Županijskom sudu nastavljeno suđenje Milanu Bandiću i njegovim suradnicima te poslovnim partnerima gradskih tvrtki za navodne nezakonitosti u aferi Agram…piše jutarnji.hr

-Afera Agram: Na sudu preslušavane snimke Bandićevog urlanja, dogovaranja zapošljavanja i imišljanja radnih mjesta…

Tijekom višesatnog preslušavanja snimka telefonskih razgovora moglo se čuti kako nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum dogovarao radno mjesto posebnog savjetnika za ljudske resurse. Nakon što mu osoba s kojom razgovara pojašnjava kako to radno mjesto ne postoji, Bulum odgovara kako će to radno mjesto ”izmisliti”.

– Napravit ćemo odjel za analitiku i još neka dva mala odjela. Smislit ćemo nešto – odgovorio je Bulum s kojim je Bandić, kako se moglo čuti, dogovarao i raspored sjedenja na tim izmišljenim radnim mjestima te kolike će koeficijente imati buduće zaposlenice.

“Tko je ova Majerovićka?”, jedno je od pitanja o budućoj zaposlenici na koje Bulum odgovara nepoznatoj osobi kako je riječ o ”jako bitnoj, šefovoj pa je smjestite kako treba”.

Među stotinjak audio zapisa o kadrovskim rješenjima preslušana je i snimka razgovora Buluma i Bandića tijekom kojeg zagrebački gradonačelnik urla i psuje jer jednoj zaposlenici, koja dolazi iz Bandićeve šire obitelji, nakon premještaja nije povećana plaća niti poboljšani radni uvjeti.

Taj razgovor možete preslušati na dnu teksta, a mi vam donosimo skraćeni transkript.

Razgovor počinje kad Bandić zove Buluma i kaže mu:

– Sad će doć Milkica ovdje pa ćete vidjeti što ste napravili kad dođe, ok? Samo da ti kažem kako držiš službu.

– Pa ja imam tu kod sebe…  – odgovara Bulum, a Bandić ga naprasno prekida.

– Nemoj polemizirati sa mnom! Nemoj polemizirati sa mnom, majke ti Isusove, nemoj polemizirati! Znaš šta ste vi djetetu napravili? Znaš uopće gdje je ona? (Povišenim tonom)

Bulum na to zbunjeno odgovora “u Novom Zagrebu”, a Bandić ga prekida.

– Jel’ znaš gdje ona radi?

– Pa ovdje po ovome… – počinje Bulum, a Bandić ga ponovno uzrujano prekida:

– Pa čekaj… Šta po ovome?!

– Pa rješenje ovdje – odgovara Bulum, a već ljuti Bandić viče:

– Vido, molim te! Sad će doć ona s rješenjem i istim bodom dok je kuhala kavu. Vido, pa šta vi radite, Boga vam?

– Šefe pa ja to nisam znao – pokunjeno kaže Bulum, a Bandić opet viče na njega.

– Vido pa tko je trebao znati? Za to što radite posao preko k***a, boli vas k***c! – dere se Bandić preko slušalice, a Bulum tek izusti “da”, dok gradonačelnik nastavlja tiradu.

– Ne radite posao. Kad vi trebate nešto, onda se pazi na svaki detalj. A kad ja trebam nešto, onda nisi znao. To je neoprostivo. I sad je dijete trebam zvati ovdje i sučeljavati s vama. Je l” to pošteno?

– Ne znam šta bi reko… – odvraća mu Bulum dok Bandić nerazumljivo kaže da će na sastanku biti “hrpa ljudi”.

– Pa, dobro… Nisam ja to onda dalje pratio – kaže Bulum, a Bandić ga opet prekida.

– Pa boli vas k***c,  šta ćete vi pratiti! – viče gradonačelnik dok Bulum tvrdi da će “riješiti stvar”.

– Pa ne nemate vi vremena kad ja nešto kažem da se riješi. Pa je l” vi znate tko je ta mala?! Je l’ ti znaš – pita ga Bandić dok Bulum pokunjeno odvraća “ma znam, znam”. Bandić tada opet počinje.

– Je l’ ti znaš čije je to dijete? Je l’ ti znaš  da je to dijete mog familije koji je slučajno ostao živ? Pa je l’ vi osjećate ovu zemlju, majku vam Božju j**em – nastavio je bijesni Bandić uz pitanje Bulumu da li uopće “osjećaju oni ovu zemlju” i imaju li “oni srca”. Bandić potom objašnjava obiteljsku situaciju žene u pitanju uz konstantno predbacivanje Bulumu.

Kad se on potom ponudi da će sve napraviti, Bandić mu kaže da je prekasno sad i da će on napraviti što treba  uz napomenu Bulumu “da se okružio žmigavcima”.

– Pa je ti imaš išta poštivanja prema gradonačelniku kad nešto kaže? Pa je***e da imaš, onda bi znao nešto napraviti kad ti kažem! – izbezumljen je bio Bandić koji je potom objasnio da se djevojku premjestilo jer je u međuvremenu “završila školu” i stekla potrebne kvalifikacije. Bulum se tu ponovno vadio da su oni napravili sve u skladu s pravilnikom, a Bandić ga opet prekida.

– Vido, molim te! Da kuha kavu i dalje?!  – povikao je Bandić i po tko zna koji put kaže Bulumu da ne polemizira s njima, što je popratio sočnim psovkama.

– Sad ćeš dobit rješenje! I donesi mi njeno rješenje pa ćeš vidjeti ti bod i šta je dobila. K***c od ovce. Zahvaljujući vama koje vas k***c boli. Pa daj imajte malo obraza i srca ispričali bi se – viče Bandić. Bulum tada opet počinje s time da mu je žao, a Bandić mu odvraća:

– Hoćete vi mene opet na Rebro? Hoćete, ali mene dragi Bog čuva. A i vi bi mene trebali čuvati. A k***c me čuvate. Ja ne mogu vjerovati , ja nisam mogao vjerovati preko vikenda da je to istina. I onda te ujutro opet nazovem, a ti tvrdiš da je sve u redu po papirima koje imaš… Pa daj kamen bi proplakao Vido… Ali tebe boli k***c – viče Bandić dok Bulum pokunjeno mrmlja u pozadini.

-Afera Agram: Na sudu preslušavane snimke Bandićevog urlanja, dogovaranja zapošljavanja i imišljanja radnih mjesta…

Potom se razgovor polako smiruje dok Bandić objašnjava Bulum da bi “sve ovo on znao da mu je to bilo interesantno”. Potom mu kaže da uzme rješenje i da dođe, a razgovor se prekida,piše jutarnji.hr

AUDIO SNIMKU POSLUŠAJTE OVDJE
Izvor-JL

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

13 KOMENTARI

  1. Srami se gdje je moj stan.zena i ja smo radili 😯 godina u gradu Zagrebu i odvajali za stanogradnju a ne da nismo dobili stan nego nismo mogli doboti niti stambeni kredit . Nase dijete sa visokim obrazovanjem sama je takodjer morala kupiti stan dok drugi koji dolaze iz Bandiceva kraja dobivaju po nekoliko puta stanove za “1” JEDNU kunu.

  2. A naše žene koje tu žive i rade obe su manje vrijedne od Bandićeve kuharice? Sram te bilo Bandiću i sve one koji te vjerno oponašaju i zapošljavaju po “podobnosti”!! Takvi koje na taj način zapošljavate, postanu bezdušni bahati ljudi, karikature nesposobne, nema ih na poslu a kada jesu rade više štete nego koristi! Bitno da se njihova plaća podebljava ! Marljive ljude gazite i zato tko može odlazi iz septičke jame od države .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest + 11 =