Podijeli

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak brod Alp Striker izvijestio je krizni stožer CROSS Antila-Francuske Gvajane da su dva promatrača na mostu vidjela tijekom dvadeset sekundi bijeli, a zatim crveni pirotehnički signal koji su protumačili kao moguću nevolju, objašnjava prefektura, piše francuski dnevnik Le Parisien…

“Područje podrijetla ovog signala poklapa se s jednom od hipoteza o području potrage za preživjelima brodoloma Bourbon Rhode”, dodaje se u priopćenju prefekture.

Regionalni operativni nadzorni i spasilački centar “odmah je zatražio da tri trgovačka broda skrenu i odu na područje do kojeg će stići (od utorka).” Također je zatražio da “svaki brod na tom području bude budan”.

U utorak ujutro, “zrakoplov američke obalne straže Hercules C-130 također će letjeti iznad tog područja”.

Trojica mornara koji su ranije spašeni, jučer su stigli na kopno nakon tjedan dana. Od 14 članova posade, osim trojice spašenih, pronađeno je i četvero mrtvih, a sedam se vodi kao nestalo.

Uz hrvatskog kapetana Dine Miškića na brodu su bili ukrajinski, te po jedan ruski, južnoafrički i filipinski član posade.

Osim hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zatražio da ne odustane od potrage, navodi Le Parisien.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest + 16 =