IMA LI HRVATSKI GENERALSKI ZBOR SNAGE POSLATI OTVORENO PISMO PLENKOVIĆU KAO ŠTO SU TO NAPRAVILI FRANCUSKI GENERALI MACRONU??? 

Je li u pitanju negativno iskustvo nakon "pisma generala" 2000. godine kada su pokošeni tadašnjim hitnim i neopravdanim umirovljenjem ili slaganje sa politikom koju vodi Plenković teško je reći...

HGZ
Podijeli

Prije nekoliko dana, naravno izuzev glavnih tzv. mainstream medija, nekoliko EU i domaćih portala objavilo je vijest da je 14 francuskih generala, admirala i bivši Ministar obrane uputilo otvoreno pismo predsjedniku Francuske Macronu optužujući ga za izdaju demokracije i Države jer Ugovor koji je potpisao u Marrakechu nije javno objavio francuskom narodu.

( u prilogu pismo, slobodan prijevod J.R., izvor infowars.com)Gospodine Predsjedniče,

Vi ste upravo potpisali „Global Compact on Safe, Orderly and Regular Migration“ 10. i 11. prosinca kojim ste ozakonili pravo na migracije. To bi moglo nametnuti našem nacionalnom zakonodavstvu, pored već postojećih ugovora  ili obaveza opće odgovornosti, preuzimanje ovog Ugovora. Nama se čini da nam je preostalo još samo toliko suvereniteta u Francuskoj da samo osiguramo način na koji će se ciljevi Ugovora provesti. Takav dio nacionalnog suvereniteta Vi ne možete predati bez javne rasprave koja uključuje 80% francuskog stanovništva koje smatra da je nužno zaustaviti ili drastično ograničiti migraciju. Vašom odlukom da sami potpišete Ugovor dodat ćete razlog više za revolt i bijes već i tako potlačenog naroda. Biti ćete krivi zbog uskraćivanja demokracije i izdaje naroda.

Uz to su financije naše države tako presušile, a naš dug toliko narastao, da Vi ne možete preuzeti rizik  za migracijske troškove bez da posegnete za novim porezima kako biste izvršili ciljeve Ugovora. Osim toga, Vi morate u okviru  sigurnosnih mjera prihvatiti posljedice vezane uz dolazak vaneuropskih naroda. Konačno, Vi ne možete ignorirati da je suština politike osiguranje vanjske sigurnosti i unutarnje harmonije. Međutim, ovakav Ugovor može biti postignut jedino uz unutarnju povezanost društva kojemu je dopušteno izraziti zajedničku volju što  u današnje vrijeme postaje vrlo  problematično, gotovo nemoguće.

Ustvari država Francuska kasni u shvaćanju svoje nemogućnosti da integrira toliko ljudi, k tome toliko različitih kultura koji su se u zadnjih četrdeset godina naselili  u prostorima koji više realno nisu pod zakonom Republike Francuske.

Vi ne možete sami odlučiti da nam izbrišete naš civilizacijski identitet i lišite nas naše Domovine s kojom smo najuže povezani.

Mi stoga od Vas tražimo da odložite potpisivanje ovog Ugovora i Francuze pozovete na referendum da glasuju za ovaj dokument. Vi ste Francuzima odgovorni za svoje akcije. Vaš izbor nije prazan neobavezan list.

Mi podržavamo inicijativu generala Martineza i protiv smo potpisivanja Ugovora koji trebaju usvojiti države članice UN-a na međudržavnoj konferenciji u Marakešu.Očito je da se politikom EU administracije prema migracijama ne slaže cijela Europa kako bi to nama željeli prikazati naši EU političari koji sa interesom mlade Hrvatske države nemaju nikakve dodirne točke, a ambicije za osobnom EU budućnosti su glavne crte vodilje u politici koju provode na žalost dobrog dijela hrvatskog naroda. Osim protesta u Francuskoj, pa i ovog pisma francuskih generala, događaji u Bruxellesu potvrđuju da se osim građana zemalja Višegradske skupine, SAD-a, Australije i Austrije potpisivanju sporazuma protive i stanovnici “srca” EU birokracije.

Ni u Hrvatskoj nije ništa bolja situacija, jer i sa 400.000 prikupljenih potpisa za nekoliko referendumskih pitanja, svoje Ustavno pravo građana da se izjasne oko svoje budućnosti nismo u mogućnosti provesti zbog politike koja misli da upravo ona ima ekskluzivno pravo da odlučuje o našoj sudbini koristeći sve moguće alate u suzbijanju javnog mišljenja građana.

Hrvatski generali, (čast izuzecima)- koji ipak imaju svoja mišljenja i javno ga iznose iako su u suprotnosti sa vodećom politikom, rijetko se izjašnjavaju o bitnim političkim pitanjima koja će krojiti ili kroji našu svakodnevnicu, ali i budućnost. Je li u pitanju negativno iskustvo nakon “pisma generala” 2000. godine kada su pokošeni tadašnjim hitnim i neopravdanim umirovljenjem ili slaganje sa politikom koju vodi Plenković teško je reći, ali bi se ipak očekivalo da se jedno takvo tijelo javno izjasni o kretanjima hrvatskog društva slagali se sa tim ili ne. Vjerujem da o svim ovim pitanjima ipak razgovaraju na sastancima svoje udruge, pa bi i nama braniteljima bilo značajno da možemo čuti stav svojih nekadašnjih zapovjednika, jer čemu inače Udruga i njeno postojanje ako nema svoje mišljenje.

 Jozo Ribičić-Brigadir u miru

 

 


Podijeli

Comments are closed.