Podijeli

“Obilježavanje stote obljetnice kraja Prvog svjetskog rata nije bio samo protokolarni događaj već i prigoda da se pogleda u budućnost”, rekla je u nedjelju u Parizu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, dodajući da je to i iznimna prigoda za brojne razgovore s drugim svjetskim čelnicima, sa kojima se nakratko sastala…

-Predsjednica Grabar Kitarović: pariški skup važan radi budućnosti…

Za N1 televiziju komentirala je spor koji je između Pantovčaka i Banskih dvora navodno izazvao Marakeški sporazum i rekla je kako se slaže s tvrdnjom da netko pokušava unijeti razdor između nje i premijera, odnosno Vlade i Ureda predsjednice.

“Ne znam tko pokušava, ali vidim da netko pokušava. Apsolutno se slažem, ali mislim da ne treba prste upirati samo u moj Ured, nego da treba istražiti i drugdje, posebno nakon ove objave nakon rezultata istraživanja javnog mnijenja. Za mene je to i relevantno i irelevantno. Važno je što ljudi misle, ali prevelika se prašina digla oko Marakeške deklaracije”, rekla je predsjednica za N1.

Predsjednica objasnila zašto ne ide u Marrākeš.

“Razlog što sam ja, neću reći odustala, već odlučila ne ićiSad mi je cijeli niz predsjednika i premijera rekao da neće ići zato što se to iz dokumenta koji je trebao biti samo nekakav politički “commitment”, zajednička želja da riješimo ta pitanja, pretvorilo u programski dokument koji se uglavnom temelji na migracijama, a kao što znate, iako prema Ustavu u Europskom vijeću Hrvatsku predstavljaju i predsjednik države i predsjednik Vlade, ja to uvijek prepuštam predsjedniku Vlade jer su to vrlo konkretna pitanja“, rekla je Grabar-Kitarović.

Nadalje Grabar Kitarović smatra da je Marakeška konvencija krenula u tom konkretnom pravcu migracija, a “poseban element koji mi, kaže, od devetog mjeseca unosi to pitanje jesam li ja osoba koja bi treba ići tamo je “review process” rekla je za N1 Tv.

T.H.


Podijeli

12 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan + 14 =