IGOR TUDOR BIO JE BRUTALNO ISKREN NAKON TEŠKOG PORAZA U RIJECI! ‘Ovo je jedina utakmica na kojoj nismo bili pravi otkako sam ja trener Hajduka!’

Podijeli

Rijeka je pobijedila Hajduk 2:0 u derbiju 26. kola HT Prve HNL i preuzela drugo mjesto na ljestvici…

Domaćini su dominirali cijelim susretom i zasluženo odnijeli pobjedu, koja je mogla biti i veća da Posavec nije bio raspoložen. Strijelci za Rijeku bili su Čolak u 61. i Gorgon iz kaznenog udarca u 72. minuti, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon utakmice, trener Bijelih Igor Tudor obratio se medijima.

Tudor je za poraz “okrivio” mentalno i fizičko pražnjenje igrača nakon derbija odigranog u srijedu protiv Dinama. Igrači se, kaže, nisu stigli oporaviti.

– Onaj tko je igrao nogomet sve zna, prepoznao je što se dogodilo danas. Mogao sam doći i igrati drugu vrstu nogometa, ali to onda ne bi bilo to, ne možeš tako ako igraš istu priču tri mjeseca, tako treba i nastaviti – kaže Tudor.

– Pripremili smo se, ali nismo na kraju bili pravi. No, ima još deset kola, a oni moraju doći u Split. Bit ćemo na kraju drugi, to je naš cilj – zaključuje Tudor.

Na pitanje o poziciji lijevog bočnog rekao je kako “vidi i Dolčeka i Čolinu“.

– Vidjet ćemo na idućim utakmicama koje su najbolje solucije za tu poziciju. Ona je vrlo bitna, a nije nam donijela ono što treba donijet. Kako lijeva, tako i desna strana, to je evidentno – veli Tudor.

– Ali dobro, kažem, idemo dalje, ovo je bio vrlo loš dan, sto posto sam uvjeren u razloge koje sam rekao, okrenut ćemo stranicu i i što prije ovo zaboraviti te se pripremiti za iduću utakmicu – naglašava Tudor.

Priznaje kako je već u petoj minuti vidio da igrači neće moći ostvariti zacrtano.

– Treba napraviti selekciju igrača, to je posao za koji sam znao da nas čeka, te iz ove utakmice izvući pouke – najavljuje.

Iako je na početku pressice bilo zaiskrilo jer je određena pitanja shvatio kao provokaciju, na koncu je završio s porukom mira i ljubavi.

– Idemo se dizati, bit će to pjesma, nećemo plakati, nećemo kukati i dramatizirati. A poručujem i svima iza klupe koji su me vrijeđali svih devedeset minuta da vole svoj klub, samo ljubav, ne vrijeđajte nikoga, ne treba nam mržnja – kaže Tudor.

D.J.


Podijeli