IAAF miting: Hrvatski rekorder u bacanju kugle Stipe Žunić drugi s novim hrvatskim rekordom

Rekordni hitac Žunić je bacio u trećoj seriji nakon 20,43 m u prvoj i 20,40 m u drugoj seriji. Nakon toga imao je još jedan ispravan hitac u petoj seriji od 20,58 m. Prvo mjesto osvojio je Čeh Tomaš Stanek s najboljim hicem sezone u svijetu 22,17 m dok je treći bio Poljak Konrad Bukowiecki sa 20,73 m...

fah
Podijeli

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Stipe Žunić je na IAAF World Indoor Tour mitingu održanom jučer u Düsseldorfu bacio kuglu do novog hrvatskog dvoranskog rekorda 21,13 m osvojivši pri tom drugo mjesto.

Rekordni hitac Žunić je bacio u trećoj seriji nakon 20,43 m u prvoj i 20,40 m u drugoj seriji. Nakon toga imao je još jedan ispravan hitac u petoj seriji od 20,58 m. Prvo mjesto osvojio je Čeh Tomaš Stanek s najboljim hicem sezone u svijetu 22,17 m dok je treći bio Poljak Konrad Bukowiecki sa 20,73 m.

Na mitingu je nastupila i hrvatska rekorderka na 60 m prepone Andrea Ivančević koja se uspješno vraća nakon duge pauze zbog ozljede. Ivančević je u kvalifikacijama na 60 m prepone osvojila 4. mjesto u skupini sa svojim najboljim rezultatom sezone 8,12, dok je u finalu trčala 8,13 i bila osma.

Oboje hrvatskih predstavnika tako su ujedno ispunili kvalifikacijsku normu na nastup na predstojećem Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birminghamu. H

D.J.


Podijeli