HZZO upozorava građane na prevaru: “Ne nasjedajte i prijavite sve policiji”

Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozvali su da pokušaj prevare prijave policiji...

Podijeli

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) danas je upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje prevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a te ih pozvao da pokušaje prevare prijave policiji…

HZZO u priopćenju ističe da se različiti trgovci i akviziteri lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Osiguranica s područja Zagreba prijavila je slučaj u kojem joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati “pojas za kralježnicu”.

“Ne nasjedajte”

“HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama”, ističe se u priopćenju.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom ni preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata, navode iz HZZO-a.

Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozvali su da pokušaj prevare prijave policiji.H

D.K.


Podijeli