HRVATSKO SLAVLJE NA JARUNU: BRAĆA SINKOVIĆ I SESTRE JURKOVIĆ OSVOJILI ZLATO, MARTIN I ČETVERAC BRONCU!

VELIKI DAN HR VESLANJA...Damir Martin bio je 3. u finalu samca, iza sjajnog Nijemca Olivera Zeidlera i Norvežanina Borcha...

Podijeli

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su danas zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom veslačkom kupu koje se održava na zagrebačkom Jarunu, a zlato su u ženskoj konkurenciji u istoj disciplini donijele  i sestre Ivana i Josipa Jurković…

Ivana i Josipa Jurković su prve nastupile u finalu u kojem su bile najbrže, do pobjede su došle s vremenom 07:11.12, drugo mjesto su zauzele Čehinje Anna Santruckova i Paulina Famlikova (7:16.43), a treće Francuskinje Maya Cornut i Emma Cornelis.

image

Braća Sinković su uvjerljivo slavila u dvojcu bez kormilara s vremenom 6:2.55. Drugi su bili Francuzi Thibaud i Gauillaume Turlan sa 6:28.39, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez sa 6:29.57.

“Trka je bila fenomenalna, kao prvo bila je na domaćem terenu, poznato je sve, a kao drugo kad smo izašli na vodu ljudi su navijali i kad je krenula utrka bilo je prekrasno zaveslati. Zadnjih 500 m svi su bili uz ogradu i bodrili nas, to je stvrno neponovljiv osjećaj”, rekao je Martin Sinković.

S njim se složio i njegov brat Valent. “Utrka je bila predivna. Cijelu utrku smo čuli navijanje, svaka čast svima i pozivam vas za dvije godine da ponovimo ovo isto”, rekao je Valent.

Damir Martin na kraju je zauzeo treće mjesto u finalu samca. Osvajač srebrnog odličja prije pet godina u Rio de Janeiru gotovo čitavim je tijekom utrke držao treće mjesto iza sjajnog Nijemca Olivera Zeidlera koji je dominantno stigao do pobjede te Norvežanina Kjetila Borcha koji je završio kao drugi.

Već na polovici staze Zeidler je imao 3.55 sekundi prednosti ispred Borcha, odnosno 5.38 sekundi ispred Martina, 500 metara prije cilja situacija je buila gotovo identična, Zeidler je vodio sa 3.03 sekunde ispred Borcha, odnosno 5.04 sekundi ispred Martina da bi u cilj Nijemac ušao sa 4.51 sekundi ispred Norvežanina, odnosno 5.59 ispred našeg predstavnika.

image

Sestre Ivana i Josipa Jurković, disciplina dvojac bez kormilara

Hrvatski četverac bez kormilara Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić osvojili su broncu!

BRONCA ZLATNOG SJAJA!…Hrvatski četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić doveslao je do brončane medalje!… vrlo tijesnoj završnici srebro je bilo jako blizu, ali bez obzira na to ovo je veliki uspjeh za naše dečke! ??????
Ovo je njihova prva medalja i prvi bodovi u Svjetskom kupu. Bravo!!!

Prvo mjesto zauzela je francuska posada s vremenom 5:59.88, drugi su bili Poljaci sa 6:01.40, a treće mjesto zauzeli su Piton, Ukopina i braća Lončarić s vremenom 6:02.25.

D.J.


Podijeli