Podijeli

Iznenađeni smo sramotnom viješću kako je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u Zagrebu u službeni posjet primio Dragana Markovića Palmu, kontroverznog predsjednika skupštine općine Jagodina u Srbiji, osvjedočenog četnika, suradnika ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Istodobno, danas smo polaganjem vijenaca u Splitu obilježili 27. obljetnicu razmjene 124 hrvatska zatočenika iz kninskih logora  razmijenjenih u mjestu Žitniću. Našim okupljanjem podsjetili smo se na sve boli i patnje koje su proživjeli hrvatski branitelji i civili, sve fizičke i psihičke torture od strane upravo ovakvih poput Palme i njegovih suradnika koji su danas uz sve počasti primljeni u glavnom gradu Republike Hrvatske.

Obilježen Dan logoraša srpskih koncentracijskih logora splitsko-dalmatinske županije…

Takav čin je sramotan, bolan i stavlja sol na ranu svima koji su tijekom Domovinskog rata izgubili svoju mladost, udove, pa i svoje živote. Od Milana Bandića, čovjeka koji je dugo godina dokazan kao osoba s tisuću lica, smo naviknuti na iznenađenja, ali ovim sramotnim činom je prešao sve granice i uspio je nadmašiti samoga sebe.

Već danas ili sutra će pristupiti hrvatskim braniteljima kao da se ništa nije dogodilo i bez iti imalo srama nazociti tuznim obiljetnicama koje predstoje, pretvarajući se kao da se ništa nije dogodilo. To mu ne smijemo dopustiti i svi zajedno mu trebamo jasno poručiti da se zbog ovakvog sramotnog čina, kojim je ponizio sve hrvatske branitelje i instituciju glavnog hrvatskog grada, treba duboko ispričati.

Ono što možemo izjaviti kao Hrvatsko društvo logoraška srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije je da na naša obilježavanja nije više dobrodošao. Još jednom je pokazao da njegova riječ ne vrijedi ništa i da mu ništa na ovom svijetu nije sveto.

Hvala mu što se još jednom potrudio otvoriti nam oči, stoji u priopćenju koje je potpisao,predsjednik Hrvatskog društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora SDŽ –  Ivan Turudić…

M.M.


Vezane vijesti;   

VIDEO Bandiću Milane, zašto nisi 1991. rušio barikade kao što si jučer s Arkanovim suborcem rušio barijere ?

 

 

 

 

 


Podijeli

18 KOMENTARI

  1. Milentije Banditovic je na vlasti jer je dobio podrsku ..ciju ..upitajte se mnogi koji mu dali glas da vlada Zagrebom..to je i vas glasaca dio sramote koju mozete oprati djelimicno trazeci da cirkusant da ostavku i u zatvor na dugogodisnju robiju.

  2. konačno ste shvatili,razumijte i to da je on mason i tako se i ponaša,ko i pokojni mu prijatelj hanžeković koji mu je dao 15miliuna za jamčevinu,pa šta ti moraš nekome napraviti dabi ti dao 15miliuna

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =