ČESTITAMO!…HRVATSKI VATERPOLISTI NAKON NEZAPAMĆENE DRAME IZBORILI OLIMPIJSKE IGRE! VRATARI SPASILI NAŠE U RULETU S 49 GOLOVA

Kakav je to triler bio u Rotterdamu! Peterci su trajali i trajali, ali i dobili sretan završetak...IDEMO U TOKIO MEDALJU!...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se na Olimpijske igre u Tokiju!…

HRVATSKA – RUSIJA 25:24

HRVATSKA: Bijać, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Bukić, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić, Burić, Garcia, Popadić

RUSIJA: Kostrov, Suchkov, Kiselev, Dereviankin, Ashaev, Kharkov, Merkulov, Nagaev, Pronin, Kholod, Lisunov, Shepelev, Ivanov

U susretu za treće mjesto na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je nakon nevjerojatne drame peteraca Rusiju sa 25:24 (4:3, 2:4, 3:1, 2:3/14:13)….

Slavlje naših nakon uspješnijeg izvođenbja peteraca. Idu na OI

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija izborila je nastup na Oilimpijskim igrama koje bi se od 24. srpnja do 8. kolovoza trebale održati u Tokiju, ona je u susretu za treće mjesto na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu, posljednje koje vodi na Igre, svladala Rusiju sa 25-24 (4-3, 2-4, 3-1, 2-3; 14-13) boljim izvođenjem peteraca.

Tijekom utakmice po dva gola za Hrvatsku postigli su Ante VukičevićAndro Bušlje Josip Vrlić, a po jedan Loren FatovićMaro JokovićLuka BukićLovre Miloš Rino Burić, dok su trostruki strijelci za Rusiju bili Danil Merkulov Konstantin Harkov, dva gola je dodao Dmitrij Holod, a po jedan Ivan SučkovKonstantin Kiseljev Danil Pronin.

image

Tijekom utakmice po dva gola za Hrvatsku postigli su Ante Vukičević, Andro Bušlje i Josip Vrlić, a po jedan Loren FatovićMaro Joković, Luka BukićLovre Miloš i Rino Burić, dok su trostruki strijelci za Rusiju bili Danil Merkulov i Konstantin Harkov, dva gola je dodao Dmitrij Holod, a po jedan Ivan SučkovKonstantin Kiseljev i Danil Pronin.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, sredinom prve četvrtine povela sa 4-2 i imala napad s igračem više za 5-2, no nakon što ta prilika nije iskorištena Rusija je krajem prvog dijela smanjila na 4-3 da bi Vrlić u posljednjim sekundama neometan s dva metra u situaciji s igračem više pogodio gredu.

Rusija je u drugoj četvrtini preokrenula rezultat povevši sa 6-5, a početkom treće imala i veliku šansu povesti s dva razlike, no Holod je promašio peterac. Kod rezultata 7-7 Rusija nije iskoristila niti situaciju s dva igrača više, odličnom obranom istaknuo se Bijač, pa je Hrvatska ponovno preuzela kontrolu rezultata.

Nažalost, početkom posljednje četvrtine Hrvatska nije iskoristila tri napada za povećanje prednosti na dva razlike pa je Merkulov poravnao na 9-9 uoči posljendjih pet minuta. U samoj završnici Hrvatska je vodila sa 10-9 i 11-10 golovima Bušlje i Vrlića, no Rusija je uspijevala poravnati preko Hrkova i Holoda. Na 11-11 Holod je poravnao 16 sekundi prije kraja nakon napada koji je trajao više od minute i u kojem je u dva navrata imala igrača više.

Uslijedili su peterci u kojima su nakon čak 15 serija uspješniji bili naši igrači s ukupnih 14:13. Jedini neuspješan za Hrvatsku bio je Luka Bukić u četvrtoj seriji kada je pogodio gredu, zatim je Šepelev imao priliku odvesti Rusiju na OI, ali je Popadić obranio njegov pokušaj. U sljedećih devet serija svi su igrači s obje strane bili sigurni da bi potom Bijač obranio još jedan pokušaj Šepeleva, a zatim je Vrlić odveo Hrvatsku na sedme uzastopne Igre!

Raspucavanje:

– Nagajev zabija, Rusija vodi 12:11
– zabija i Vukičević, 12:12
– Merkulov neobranjivo za vodstvo Rusa 13:12
– Joković siguran za Hrvatsku, 13:13
– Harkov od vratnice u mrežu, 14:13 za Rusiju
– Fatović zabija za 14:14
– Holod siguran, Rusija vodi 15:14
– promašaj Bukića koji je pogodio gredu! Rusija ima meč-loptu
– promjena vratara, Popadić umjesto Bijača, brani Popadić!
– zabija Vrlić za 15:15!
– Nagajev zabija, Rusija vodi 16:15
– Vukičević uspijeva zabiti za 16:16
– Popadić protiv Merkulova, Rus siguran za 17:16 Rusije
– Joković siguran za 17:17!
– Harkov za Rusiju, Bijač opet na vratima, Rusija ima 18:17
– Fatović protiv Ivanova – siguran Fatović, 18:18
– Popadić opet na vratima, Holod puca, Rusija vodi 19:18
– Bukić za Hrvatsku, ovaj put siguran za 19:19
– Šepelev zabio za Ruse, 20:19
– Vrlić siguran za Hrvatsku, 20:20
– Nagajev otvara treću seriju, Rusija vodi 21:20
– Rusija opet mijenja golmana, vraća se Ivanov, ali Vukičević zabija, 21:21!
– Merkulov protiv Bijača neobranjivo, 22:21 za Rusiju
– siguran i Joković, 22:22
– Harkov opet zabija, činilo se da Bijač ima tu loptu, ali Rusija opet vodi, 23:22
– Fatović siguran, drama se nastavlja, 23:23!
– Holod zabija za 24:23 Rusije
– Bukić pogađa za Hrvatsku, 24:24
 BIJAČ BRANI ŠEPELEVU!
– VRLIĆ ODVEO HRVATSKU U TOKIO! 25:24

HRVATSKA ODLAZI U TOKIO!!!!! Kapa do poda-Facebook

Čestitamo našim ajkulama koje su danas potapanjem rusa osigurali odlazak na OI!

IDEMO U TOKIO MEDALJU!

Sretno naši!

D.J./Braniteljski portal


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × četiri =