Hrvatski studenti brutalno pretučeni i opljačkani u Budvi…

Sukob mladića započeo je u diskoteci, nakon čega je osiguranje brzo reagiralo i uspjelo ih rastaviti. Naređeno im je da napuste diskoteku...

Foto: Thinkstock
Podijeli

Policija u crnogorskoj Budvi uhitila je Nikšićane Z.A. (22), Đ.S. (21) i Đ.R. (20), za koje se sumnja da su jučer rano ujutro na parkingu ispred popularne diskoteke nadomak Staroga grada brutalno pretukli i opljačkali dvojicu hrvatskih studenata. Kako pišu vijesti.me oba mladića iz Hrvatske teže su ozlijeđena, a policija je uspjela uhititi napadače, koji inače u Budvi rade kao sezonski radnici. Dva hrvatska studenta u Budvu su došla na Turizmijadu (Međunarodni kongres i sportske igre Fakulteta za turizam i hotelijerstvo)i preksinoć su s prijateljima bili u noćnom izlasku u diskoteku.

“Sukob mladića započeo je u diskoteci, nakon čega je osiguranje brzo reagiralo i uspjelo ih rastaviti. Naređeno im je da napuste diskoteku”, ispričao je izvor iz policije.

Nakon toga, naši studenti krenuli su prema hotelu u kojem su odsjeli, ali su ih Nikšićani(Cikotići) sustigli, a tučnjava se dalje nastavila na parkingu.

“Jedan od hrvatskih studenata zadobio je teške ozljede, slomljen mu je nos, dok je drugi primio velik broj udaraca po tijelu i glavi. Nakon što su ih pretukli, Nikšićani su im onako krvavima i pretučenima rekli da izvade sve iz džepova, ukrali su im novac i ručni sat, nakon čega su pobjegli“, rečeno je tamošnjim Vijestima.

Studenti su sve prijavili policiji, koja je tokom cijelog dana u opsežnoj akciji, uspjela utvrditi idnetitet napadača, a potom ih i uhititi te su nasilnici zadržani u policijskoj stanici po nalogu zamjenika osnovnog državnog tužioca.

Kotorski tužitelj je ispitao osumnjičene i odredio im pritvor do 72 sata.
Njima se na teret stavljaju kaznena djela nanošenje teških tjelesnih povreda, sudjelovanje u tučnjavi, nasilničko ponašanje i teška krađa na drzak način.

Istražni sudac će odlučiti hoće li im biti određen istražni pritvor do 30 dana. Mladići iz Hrvatske su zadobili teške tjelesne ozljede, a inspektori kriminalističke policije i pripadnici interventne jednice uspjeli su uhtiti Nikšićane koji u Budvi rade kao sezonski radnici.

I.V.


Podijeli

Comments are closed.