Hrvatski sabor usvojio Prijedlog Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti!…

Sveučilište obrane i sigurnosti razvijat će i baviti znanstveno-istraživačkim radom u potpori vojno-obrambenih i sigurnosno-obavještajnih aktivnosti, ali i aktivnosti drugih tijela iz sustava domovinske sigurnosti, priopćio je MORH...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Hrvatski sabor u ponedjeljak je prihvatio zakonski prijedlog o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti kojim je uređen proces transformacije Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ u Sveučilište obrane i sigurnosti „Dr. Franjo Tuđman“…

Hrvatsko vojno učilište do sada je bilo partner studijskih programa sveučilišta u Zagrebu i Splitu, a osnivanjem Sveučilišta obrane i sigurnosti “Dr. Franjo Tuđman” bit će nositelj tih programa.

Sveučilište obrane i sigurnosti omogućit će obrazovanje budućih časnika Hrvatske vojske, ali i zaposlenika u drugim tijelima čiji su poslovi i nadležnosti povezane s domovinskom sigurnosti.

Izvođenjem specijaliziranih studijskih programa koji zadovoljavaju potrebe obrambenoga i sigurnosnog sustava omogućen je razvoj interdisciplinarnog područja znanosti u polju „Vojno-obrambene i sigurnosno-obavještajne znanosti i umijeće“.

Sveučilište će u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, izvoditi i sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Domovinska sigurnost te će time Sustav domovinske sigurnosti dobiti snažnu razvojnu potporu.

Sveučilište obrane i sigurnosti razvijat će i baviti znanstveno-istraživačkim radom u potpori vojno-obrambenih i sigurnosno-obavještajnih aktivnosti, ali i aktivnosti drugih tijela iz sustava domovinske sigurnosti, priopćio je MORH.

Spomenuti zakonski prijedlog bio je u prvom čitanju, što znači da prije donošenja mora proći još jednu saborsku raspravu. Budući da je Hrvatski sabor u ponedjeljak raspušten, to će se dogoditi u novom saborskom sazivu.

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × 3 =