Podijeli

Hrvatski reprezentativac Dominik Etlinger osvojio je brončano odličje u kategoriji do 72 kg na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom u Bukureštu, gdje je u borbi za medalju svladao Armenca Hranta Kalačjana sa 4-3…

Bivši europski juniorski prvak i svjetski doprvak tako je postao šestim hrvatskim reprezentativcem koji je osvojio odličje na europskom prvenstvu u seniorskoj kategoriji od osamostaljenja Hrvatske. Prije Etlingera brončane medalje osvojili su braća Nenad (2013.) i Neven Žugaj (2005.), Tonimir Sokol (2010.), BožoStarčević (2013.) i Ivan Lizatović (2017.), koji je, nažalost, u Bukureštu poražen u borbi za broncu od Ukrajinca Lenura Temirova bodovnom premoći (0-9).

Etlinger je do brončanog odličja došao preokretom, nakon što je njegov suparnik poveo sa 3-1. Nešto više od minute prije kraja borbe naš je borac zaradio bod zahvaljujući javnoj opomeni koju je zaradio Kalačjan, a u nastavku je iskoristio i dominatnu poziciju za pobjedničko bacanje. U posljednjih 40 sekundi Etlinger se uspješno obranio od napada Armenca, bivšeg europskog prvaka do 23 godine, te tako osvojio svoje drugo seniorsko odličje. Naime, broncu je osvojio i 2015. godine u Bakuu, na prvom izdanju Europskih igara.

Računajući i odličja koja su kao reprezentativci Jugoslavije osvajali Milan NenadićJosip ČorakSlavko Koletić i Vlado Lisjak, to je ukupno 21 odličje hrvatskih hrvača s najznačajnijih natjecanja, europskih i svjetskih prvenstava te olimpijskih igara.
EP hrvanje: Ivan Lizatović bez bronce

Hrvatski reprezentativac Ivan Lizatović nije uspio osvojiti brončano odličje na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom u Bukureštu, gdje je u nedjeljnoj borbi za medalju u kategoriji do 60 kg izgubio od Ukrajinca Lenura Temirova bodovnom premoći (0-9).

Lizatović je u nedjelju imao dvostruki program, jer je do borbe za odličja stigao u jutarnjem repesažu, u kojem je sa 6-3 bio bolji od Bugarina Avgustina Boyanova Spasova.

Damir Krajac / CROPIX

 U borbi za svoju drugu medalju na europskim prvenstvima bio je nemoćan protiv odličnog Temirova, osvajača bronce na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu. Ukrajinac je već u prvoj akciji došao do vodstva od 4-0, a s još dva bacanja uspio završiti borbu nakon nešto više od tri minute, donosi sportske..Tako je Lizatović ostao na bronci osvojenoj prije dvije godine u Novom Sadu.

D.J.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 11 =