Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je nastup na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj pobjedom protiv Islanda 31:27 (16:14). U sjajnoj atmosferi Olimpijske dvorane u kojoj su hrvatski navijači napravili domaću atmosferu, Kauboji su završnih deset minuta slomili Island osvojili važne bodove…

Hrvatski Izbornik Lino Červar bio je vidno zadovoljan nakon važne pobjede.

“Znali smo da će biti teška utakmica, da ćemo samo s mentalnom snagom uspješno završiti ovu utakmicu. Dečki su više puta gubili, imali zaostatak, ali imali su mentale snage, vjerovali su u sebe i zato i čestitam! Pohvaljujem sve, ali Luka je imao veliki dan i jako mi je drago zbog njega, vrlo uspješno se predstavio na otvaranju prvenstva i baš smo to trebali. Ali ne bih htio umanjiti ničiju vrijednost, svi su da li sve od sebe. Island je bio vrlo jak protivnik, znali su da je ovo njihova šansa, da radi se o olimpijadi, ali mi moramo ostati čvrsto na tlu, sada razmišljamo o našem sljedećem protivniku Japanu, a ova pobjeda nam je dala snagu i putokaz kako dalje”, objasnio je Červar i prokomentirao igru svoje momčadi.

“Igralo smo jedan dinamičan, brzi rukomet, dali smo mnogo golova, obrana na početku nije bila baš čvrsta, nismo ušli kako smo trebali, oni su nam prelako dolazili do gola, međutim, jeste vidjeli, kad smo stisnuli zonu, okrenuli smo rezultat. Imali smo dva gola prednosti na poluvremenu, oni su se vratili, pa smo mi opet okrenuli. Pobijedio je karakter, opet kažem – glava igra”, rekao je Červar i zahvalio sjajnim navijačima u Olimpijskoj dvorani u Münchenu, među kojima je bio i Niko Kovač.

Zahvalo bih se i publici, ovo je bio doživljaj, strepio je i na tribinama i naš Niko Kovač, to je bila jedna zajednička pobjeda i bolji početak se nije mogao zamislti. Neka navijači ovako i dalje navijaju, a mi da nastavljamo dalje s ovakvom igrom. Odlazimo zadoovoljni, ali ne slavimo. Moramo bit skromni, dobili smo samopouzdanje i to je ono što hoćemo, znali smo da nećemo razočarati”, zaključio je Červar.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

7 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × jedan =