Hrvatska Vlada je dobila jelovnik iz kojeg će morati izabrati koja jela će pojesti da bi zadovoljila uvjete za opstanak na vlasti…

Nekako je uvijek bilo najlakše pojesti nešto vezano uz hrvatske branitelje i to pokazati kao interes mlade hrvatske države...

foto HINA/ Nešto od predjela i deserta su hrvatske Vlade do sada i pojele, ali ostaje pitanje glavnog jela u vidu formiranja nove teritorijalne jedinice u okviru RH, te suđenje za ratne zločine hrvatskim vojnicima izdvojeno za Bljesak i Oluju.
Podijeli

Kao što javljaju mediji, a i Braniteljski portal je prenio pisanje Jutarnjeg, Hrvatska Vlada je dobila jelovnik iz kojeg će morati izabrati koja jela će pojesti da bi zadovoljila uvjete za opstanak na vlasti ili možda odobrovoljiti EU institucije za ulazak u Schengen ili … ?-MANJINSKA SAMOUPRAVA SRBI VLADI POSLALI ZAHTJEV KOJI BI MOGAO IZAZVATI POLITIČKE NAPETOSTI Žele osnivanje vijeća općina čime bi Hrvatska dobila novu teritorijalnu jedinicu

Problem će biti ako budu morali pojesti sve što je servirano.

Jelovnik su pripremili predstavnici SNV, s ponudom 13 obroka koji sadrže predjelo, glavno jelo i desert.

Nešto od predjela i deserta su hrvatske Vlade do sada i pojele, ali ostaje pitanje glavnog jela u vidu formiranja nove teritorijalne jedinice u okviru RH, te suđenje za ratne zločine hrvatskim vojnicima izdvojeno za Bljesak i Oluju.

Glavno jelo, ali vrlo teško za hrvatsku Vladu.

Predsjednik Sabora Jandroković se nasmijao na ponuđeni jelovnik, te ustvrdio da će o tome odlučivati Sabor, a i oporbeni političari nisu s odobravanjem primili tu ponudu, ali su se i ogradili prebacivanjem odluke na Vladu.

Osim, za sada, Plenkovićevog dobro komuniciranog  pitanja Savudrijske vale koja budi nadu u svjesnost političara da brane hrvatske interese, ne bi se imali baš čime pohvaliti.

Još od predaje oružja TO Hrvatske vojsci JNA, preko Račanovog dopuštenja da se kriminaliziraju operacije Bljesak i Oluja prepuštajući ih pod jurisdikciju Haškog suda, suđenja Ademiju i Norcu,  Sanaderovog lova na generala Gotovinu, Kosoričinog privođenja članova obrane Gotovininog  odvjetničkog tima, smrti bolesnog generala Đure Brodarca u prenapučenom zatvoru, te osude šestorice Hrvata za UZP koja je završila tragičnom smrću generala Praljka, ne stiče se dojam da se hrvatska vlast baš borila za interese hrvatskog naroda.

Nekako je uvijek bilo najlakše pojesti nešto vezano uz hrvatske branitelje i to pokazati kao interes mlade hrvatske države.

Nadam se da  i ovoga puta neće biti tako, da se iz predloženog nam jelovnika neće izabrati  upravo točka vezana za hrvatske branitelje i tako zadovoljiti interes kuhara/sastavljača ovog jelovnika. A opet, život me i te kako naučio da bi i to bilo moguće …

Jozo Ribičić, brigadir u mirovini/Braniteljski portal

 


Podijeli