HRVATSKA STIGLA I DO TREĆE POBJEDE U ROTTERDAMU! BARAKUDE PROTIV FRANCUZA IMALE NAJTEŽI POSAO DO SADA

KVALIFIKACIJE ZA OI...Au revoir, France!...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

FRANCUSKA – HRVATSKA 10:13 (2:3, 3:2, 2:5, 3:3)…

FRANCUSKA: Garsau (8+1 obrana), Bouet 1, R. Vernoux, Missy, Khasz, T. Vernoux 2, Crousillat, Babić 2, Marzouki, Canonne 2 (1), Vanpeperstraete 1, Caumette 1, Dubois (1 obrana). IZBORNIK: Nenad Vukanić.

HRVATSKA: Bijač (10 obrana), Macan, Fatović 3 (1), Lončar, Joković 2 (0), Bukić 3 (3), Vukičević, Bušlje 2, Miloš 1, Vrlić 1, Burić, Garcia 1, Popadić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

Hrvati nastavljaju pobjednički ploviti roterdamskim vodama, ali jučerašnji suparnik se pokazao najtvrđim, najboljim, a to nas u konačnici i nije nimalo iznenadilo. Riječ je o reprezentaciji države koja intenzivno i silovito ulaže u vaterpolo posljednjih godina i to u milijunima eura.

Od lige koja je sjajna, jedna od boljih u Europi, preko klubova koji osvajaju sada i euro-kupove, pa do bazena, reprezentacije. Sve je to doduše i u sklopu projekta Pariz 2024. odnosno tadašnje Olimpijske igre. Na sve to, počeli su izbacivati i silne talente, a jedan od njih je 19-godišnji dečko kojeg smo prije godinu dana zamijetili i u ovim novinama spominjali. Thomas Vernoux, u svom uzrastu najbolji vaterpolist na svijetu, bez ikakvog razmišljanja, a nastavi li se ovako razvijati… Veliki ga klubovi već traže u njegovom Marseilleu.

Sve ispisano nije namjerni hvalospjev momčadi koja je prva na ovom turniru uspjela povesti protiv Hrvatske (2:0, ali i 5:4 u drugoj četvrtini), već samo lagano pojasniti kako Francuska nije baš “truba” od momčadi i protiv takve momčadi valja igrati jako disciplinirano i ozbiljno da bi ih svladali. Toga je malčice nedostajalo u igri Barakude u prve dvije četvrtine. Prvo, odveć su naši igrači (sasvim nepotrebno) brzali u napadu, pokušavali ga hitro završiti, ali i tražeći komplicirana rješenja, dugačka dodavanja na 2 metra kada lopta leti i po 7-8 metara. Jasno, to nije uspijevalo, hrvatska brzopletost je samo pogodovala suparniku. Dok je tako bilo u vodi i na semaforu je nakon polovice utakmice bilo neodlučeno (5:5). Onog trenutka kada se naša igra smirila, kada smo počeli mirno, s dugačkim napadima i kruženjem oko zone tražiti “rupe”, uz definitivno jučer silno veliku ulogu odigrano od naših centara Lončara i Vrlića, tada se u hipu rezultat “okrenuo” u našu korist.

U trećoj četvrtini koja je odlučila pobjednika – Bušlje odapinje s vanjske pozicije, Miloš iznenadno poput dupina s desnog krila pogađa mrežu zbunjenog francuskog vratara, pa Joković “zavlači” s igračem više, s desnog vanjskog, baš kao i Garcia, a prethodno i sigurni realizator peteraca Luka Bukić. Hop, začas se Hrvatska odlijepila na 10:6. Au revoir, France!

D.J-


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + dva =