Hrvatska ima 358 novozaraženih u protekla 24 sata…uvode se nužne epidemiološke mjere!

Među njima je 174 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata...

screenshot-koronavirus.hr
Podijeli

U protekla 24 sata zabilježeno je 358 novih slučajeva pa je broj trenutačno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj u srijedu 26. kolovoza 2351, objavljeno je na mrežnim stranicama koronavirus.hr…

Među njima je 174 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 8888 osoba zaraženih novim koronavirusom, 6362 osobe se oporavilo, a dosad ih je preminulo 175.
Do danas je ukupno testirano 157.387 osoba, od toga 3228 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji su trenutačno 7993 osobe.
Na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i Stožera civilne zaštite Grada Imotskog i Općina Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci uvode se nužne epidemiološke mjere za njihovo područje, u trajanju od 14 dana.
screenshot-koronavirus.hr
Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za dio područja Splitsko-dalmatinske županije

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i Stožera civilne zaštite Grada Imotskog i Općina Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci uvode se nužne epidemiološke mjere za njihovo područje, u trajanju od 14 dana.

Uvedene nužne epidemiološke mjere su:

  • na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba
  • ostale privatne svečanosti i proslave mogu se organizirati samo u krugu obitelji i na njima može biti prisutno najviše 20 osoba
  • ugostiteljski objekti iz skupine „Barovi“ i ugostiteljski objekti tipa bistroi mogu usluživati goste samo na otvorenim dijelovima (terasama i slično)
  • na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom
  • obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske usluge ne smiju primati skupine u kojima je više od 20 osoba.

Navedene mjere primjenjuju se od 24. kolovoza 2020. godine.
Cijelu Odluku pročitajte na poveznici.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here