Hrvatska: 22 nova slučaja zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata…Direktor HUP-a Davor Majetić- Novi ‘lockdown’ bio bi katastrofa

Do sada je testirano 73738 osoba, od toga 645 u posljednja 24 sata...

Podijeli

U Hrvatskoj je potvrđeno 22 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te ih trenutno ima 2388. U Gradu Zagrebu je 11 novooboljenih osoba, u Osječko-baranjskoj 4, Istarskoj 2 te po po jedna osoba u Zagrebačkoj županiji, Krapinsko-zagorskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj i Primorsko-goranskoj,  izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za novinare u 14 sati

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će od ponoći biti obvezna 14-dnevna samoizolacija za odobe koje dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Kao drugu važnu odluku istaknuo je obvezno nošenje medicinskih maski u javnom prijevozu. Maske moraju nositi i putnici i vozači. Oni putnici koji ne budu imali masku, neće se moći koristiti javnim prijevozom. Obje odluke stupaju na snagu u ponoć.

Proboj koronavirusa dogodio se u klinici za onkologiju i nuklearnu medicinu u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu. Specijalizantica iz zapadne Slavonije koja je na edukaciji u KBC-u “Sestre milosrdnice”, pozitivna je na koronavirus, a još u ponedjeljak je bila na radnome mjestu.

Direktor HUP-a Davor Majetić gostujući u emisiji Studio 4 rekao je da svi sektori imaju efekt korona krize, te da 65 posto njih ima brigu oko smanjenja potražnje za njihovim proizvodima ili uslugama. Novi ‘lockdown’ bio bi katastrofa, tvrdi.

22 nova slučaja u posljednja 24 sata

U posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja pa je do sada ukupno zabilježeno 2.388 pozitivnih osoba na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.145 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 136 osoba na liječenju.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.388 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja. Jedna novooboljela osoba je iz Zagrebačke županije, jedna iz Zadarske županije, jedna iz Primorsko-goranske županije, jedna iz Vukovarsko-srijemske županije i jedna iz Krapinsko-zagorske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Istarske županije, 4 iz Osječko-baranjske županije i 11 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba.

2.145 osoba se oporavilo. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 18 osoba.

Preminulo je stotinu i sedam osoba.

Do sada je testirano 73738 osoba, od toga 645 u posljednja 24 sata.

24.6. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dvije odluke:

Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here