Hrvati u Australiji ogorčeni udaljenošću glasačkih mjesta!…Moramo putovati 1000 do 2500km da bi glasali!Tako je vladajuća elita lukavo oduzela naše pravo glasa…

Poštovano Uredništvo Braniteljskog Portala! Prije svega, želim vam čestitati na istinskom domoljubnom portalu...Hrvati u Australiji su uvijek bili spremni pomoći svojoj domovini, tako bi bilo i sada glasanjem. Nažalost, današnji političari to na "lijep" način osporavaju...

i-lustracija
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Braniteljski portal obratio se Hrvatima u Australiji te smo ih upitali kakva je situacija u Australiji kad su u pitanju glasanja Hrvata diljem Australije!…Uskoro će Braniteljski portal objaviti… također jako lošu organizaciju naše Vlade kada su u pitanju glasovi naših Hrvata u SAD, dok smo već objavili sve o ne/glasanju Hrvata u Kanadi...Upravo su ovo razlozi zbog kojih su i SDP I HDZ grčevito protiv elektroničkog-dopisnog glasanja naših raseljenih Hrvata po cijelom svijetu čiji glasovi znaju biti prevaga u svakim izborima , pa tako i u nadolazećim parlamentarnim, koji će se održati 5. srpnja ove 2020 godine…Odgovori naših Hrvata u dijaspori su potpuno isti. Svi su ogorčeni načinom kako to od njih zahtijevaju vladajuće garniture u Hrvatskoj.

Odgovor na upit Braniteljskog portala , dala nam je Angie Luburić – Hrvatski radio Brisbane, Australija!

Poštovano Uredništvo Braniteljskog Portala! Prije svega, želim vam čestitati na istinskom domoljubnom portalu…

Željeli ste saznati  kako se Australija priprema za nadolazeće  parlamentarne izbore? Bolje rečeno kako se za izbore pripremaju Australski Hrvati?

Hrvati u Australiji su uvijek bili spremni pomoći svojoj domovini, tako bi bilo i sada glasanjem. Nažalost, današnji političari to na “lijep” način osporavaju. Evo kako; uzmimo podružnicu hrvatskog veleposlanstva smještenog u NSW Sydneyu… Pod njihovim nadzorom ili ingerencijom je Sjeverni Teritorij udaljen 2.500 km od Sydneya, također Queensland, udaljen 1000 km. Mi  bismo morali putovati  toliko daleko da bismo mogli dati svoj glas, to nije ni praktično ni financijski moguće. Tako je vladajuća elita lukavo oduzela naše pravo glasa, jer nisu dozvolili glasovanje izvan hrvatskog konzulata. Zato zasigurno mogu reći kako su upravo oni oduzeli glas dijaspori. 

Kad završi vrijeme glasanja, potpuno sam sigurna da će hrvatski mediji pisati na način da dijaspora nije reagirala, to će biti još jedna u nizu obmana hrvatskog naroda i širenje neistine. Na kraju želim poručiti Hrvatima da izađu na birališta i onda kad mislite da vaš glas neće ništa promijeniti, barem ste izvršili svoju hrvatsku dužnost.

Neka vas dragi Bog čuva i slijedi u nadi u bolje sutra.

Vaša Angie Luburić – Hrvatski radio Brisbane, AustralijaVezane vijesti;

HRVATI U KANADI ŠOKIRANI!…Obavijest Veleposlanstva RH u Kanadi o “nemogućnosti” održavanja parlamentarnih izbora 4. i 5. srpnja 2020. u Kanadi!

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × četiri =