Hrana i meso sve skuplji a podivljala goveda, ovce, magarci i konji godinama pustoše polja – naložen je odstrel

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je Rješenje kojim se lovačkom društvu Prepelica iz Opuzena dopušta trajno uklanjanje podivljalih domaćih životinja...

Foto-ilustracija
Podijeli

Problem podivljale stoke koja godinama uništava poljoprivredna zemljišta na području Luka, Desana, Krvavca i Bagalovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, uskoro bi mogao biti riješen…

Kako piše likemetkovic, Ministarstvo poljoprivrede donijelo je rješenje kojim se lovačkom društvu Prepelica iz Opuzena dopušta trajno uklanjanje podivljalih goveda, ovaca, magaraca i konja, a radi zaštite i očuvanja biološke i ekološke ravnoteže staništa, divljači i divlje faune i flore, prenosi agroklub.

Temeljem Zakona o lovstvu, vršit će odstrel podivljale stoke na predjelu Luke.

Kako im je rekao lovoovlaštenik navedenog lovnog područja Jure Kapović, životinje koje se navode tretirat će kao divlje odnosno prvo pristupaju prebrojavanju, odstrelu te potom utvrđivanju njihova zdravstvenog stanja. Bude li zdravstveno ispravno, meso će donirati potrebitima. U suprotnom, zbrinjavat će se u skladu sa zakonskim odredbama, u kafileriji.

Podsjećaju i da se s problemom životinja koje su bile domaće, no prepuštene same sebi – podivljale, stanovnici bore najmanje 10 godina.

Grad opuzen nalazi se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U obrazloženju rješenja Ministarstva poljoprivrede navodi se i da je posjednik izjavio da nema nikakvog nadzora nad govedarima i kopitarima od 2016. godine.

Dok u Hrvatskoj i svijetu divljaju cijene prehrambenih proizvoda, malo poduzetnici i proizvođači muku muče kako povezati kraj s krajem ovakve se stravične stvari događaju  u EU Hrvatskoj.

Proizvođači koji imaju uredne farme , uzgajališta goveda za mesnu prerađevinu, tamo negdje tumaraju krave i goveda koje sad treba odstrijeliti.

Ukoliko imate ovakvih informacija da u Hrvatskoj postoje ovakve “podivljale krave i druge životinje” javite na se i pošaljite Foto i tekst sa istim slučajevima na email,  kontakt@braniteljski-portal.com

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + fourteen =