Horvatinčić se oglasio nakon oslobađajuće presude i kaže da već sedmu godinu nosi psihičke i zdravstvene tegobe zbog ove nesreće

"Imajući u vidu iskaz Horvatinčića, svjedoka i vještačenja, kako pomorskih, tako i medicinskih vještaka - nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je', kazala je sutkinja Maja Šupe...

Foto Nikolina Vuković Stipaničev/HANZA MEDIA
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Na Općinskom sudu u Šibeniku Tomislav Horvatinčić danas je oslobođen na suđenju za pomorsku nesreću u kojoj su život izgubili supružnici Francisca i Marinelle Salpietro. Nedugo nakon presude Horvatinčić se obratio medijima ispred suda, prenosi N1.

“Već sedmu godinu nosim psihičke i zdravstvene tragove od ove velike nesreće. Još jednom izražavam sućut i žaljenje i da pokušamo na bilo koji način ublažiti ovu tešku tragediju.

Rekao sam, bez obzira na ishod ove nesreće, već sada moji odvjetnici i sam pokušat ćemo dovesti za stol obitelj poginulih i da pokušamo ublažiti ovu nesreću, koliko se to da uopće ublažiti”, kazao je Horvatinčić koji nije htio dugo odgovarati na pitanja već je poručio: ”Vrijeme je za ozbiljna pitanja pa bih vas molio da se obratite mojim odvjetnicima”.

Podsjetimo, sutkinja je danas u obrazloženju presude, među ostalim, navela:

“Imajući u vidu iskaz Horvatinčića, svjedoka i vještačenja, kako pomorskih, tako i medicinskih vještaka – nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je’, kazala je sutkinja Maja Šupe.

I.V.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

70 KOMENTARI

 1. Ovo nase pravosude sa pravosudem koje bi trebalo korektno radit svoj posa i odredivat kazne za djela sa smrtnim posljedicama . U svim drugim drzavama Evrope Horvatincic bi dobija pravu kaznu i nikad vise ne bi sija za niti jedno mot. vozilo ! Posto kod nas para busi i di burgija nece Horvatincic i ovaj put liso prolazi ! Horvatincicu sram te moze bit kako tebe tako i nase pravosude jer ne saljete lipu poruku nasim susidima u Italiji , pa ce se i oni drugacije ponasat prema nama . Sram vas sve skupa moze jer za sve sta si dosad napravija tiba bi debelo sidit u zatvoru i iz njega ic na vjecni pocinak !

 2. Jeba ja sve svoje ako nece podnjeti zahtijev za priznavanjem statusa HRVI na osnovu PTSP-a kako nasi vjestaci i likari su potkupljivi eto njega među prvima …a onaj bidni covik se raznija bombom zbog sudaa jebemte drzavo od A do Ž ZDS !

 3. Priznaš da si svojom krivicom ubio dvoje ljudi..i pokažeš da se kaješ i uvažavaš žrtve..Ali ne,ti bi sad za isti stol sa djecom ubijenih..pa da malo ponudiš financijsku stimulaciju za njihovu šutnju ? Nadam se da djeca ubijenih nisu podkupljiva i koruptivna kao što je hrvatsko pravosuđe..I nadam se da budu ustrajni u tome da dobiješ zasluženu kaznu..najmanje 20 godina..Ne zaboravi da iza sebe imaš još nekoliko ljudi koje si također ubio,a nisi odgovarao..Bad,bad Guy! ?☹️

  • ,, nosit ce ih dok je ziv ako zna da je ipak kriv a oslobodjen isto kao i ova da ne kaem sto od sutkinje , no znaj da ipak vrijedi ona ; sve se placa , sve se vraca pa kad tad,,

 4. Prije dva tjedna , u drustvu plavuse seta po Selcima , hoda kao general , uzdignute glave , nema taj ni stida i srama , a u ugostiteljskom objektu , sjatili se oko njega , ljube ga , smiju se …..ma doslo mi da mu raknem u lice …snrad….

  • Kad bude oko za oko,sudi će se po zakonu a ne po računu . sudci i javni bilježnici su najveći mafijaši koji deru sirotinju a štite kapital . pjevao bi ja njima pjesmu :”mrak -zemlja -mrak” da je moga pogazio . sve moguće vozačke i lovačke kao i dozvolu za nošenja oružja imaju a na sudu se brane nesvjesticom i amnezijom. Nekad me sram susjeda što sam branitelj jer ispada da smo se mi borili za ovakvu državu.

 5. Nisam siguran da ova oslobađajuća presuda Horvatinčiću služi na čast hrvatskom pravosuđu i hrvatskoj kao pravnoj državi. Puno je tu stvari ne logično.

  • A sto reci….bogatinja moze kako hoce….mito , i oslobadajuca presuda….ima li koji sudac , da nebi uzeo mito…..pa meni za brakorazvodnu parnicu uzeo , a kamo li da nebi trazio , na posljetku , ponudi mu se ….

 6. A sta misliš da odemo svi kolektivno u Italiju i premlatimo talijane zbog tvog duševnog bola .Ma zamisli ,oni spavaju sedam godina a ti moraš na praznom praznimiru čekati ovacije .Ave?????

Comments are closed.