HOROR: TRAGEDIJA NAKON POLICIJSKE POTJERE U SPLITU: BJEGUNAC UMRO NAKON ŠTO SU GA UHITILI ‘Stavili smo ga u bočni položaj, pozvali Hitnu, nije mu bilo spasa’

Ubrzo su policijski službenici uočili da muškarac teško diše, odmah su mu skinuli sredstva za vezivanje, polegnut je na bok radi pružanja pomoći...

Nikola Vilić / CROPIX
Podijeli

Policijski službenici u Splitu uočili su u noći s petka na subotu oko 4:40 kombi vozilo koje je promijenilo smjer kretanja želeći izbjeći policijske službenike koji su se nalazili na postavljenom punktu, piše Slobodna Dalmacija.

Uočeno je da se u kombiju nalaze dvije muške osobe, za koje je naknadno utvrđeno da se radi o 31-godišnjaku i 44-godišnjaku.

Dolaskom u ulicu Table iz vozila je istrčao 44-godišnji muškarac koji je odbacio torbicu i za sada nepoznate predmete te unatoč izdanim zapovijedima policijskih službenika da se zaustavi, nastavio bježati. Nakon što je sustignut, uporabljena je tjelesna snaga hvatanjem za ruke radi stavljanja sredstava vezivanja i polegnut je na pod u siguran položaj kako bi se onemogućilo pružanje otpora i bijeg.

Ubrzo su policijski službenici uočili da muškarac teško diše, odmah su mu skinuli sredstva za vezivanje, polegnut je na bok radi pružanja pomoći, pozvana je hitna pomoć, a policijski službenik mu je do dolaska liječnika pokušao pružiti prvu pomoć. Tijekom liječničke intervencije na mjestu događaja muškarac je u 05:20 sati preminuo.

O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika koji je naložio obavljanje očevida te da se tijelo preveze na Odjel patologije radi obavljanja obdukcije.

Drugi muškarac, 31-godišnjak koji je nakon zaustavljanja iz kombija započeo izbacivati predmete uhićen je na mjestu događaja i doveden u službene prostorije, a tijekom jutra će se u sklopu kriminalističkog istraživanja obaviti pretraga mjesta događaja i vozila.

A.K.

 


Podijeli

Comments are closed.