Hodak o ponovnom uhićenju Kovačevića: Zna se da je Milanović dolazio u njegov Klub, ta se afera sad podgrijava…

Ponovno je uhićen nekadašnji šef JANAF-a Dragan Kovačević zbog, kako navodi USKOK, primanja mita i nezakonitog pogodovanja. Kovačević je, naime, za dva stana poduzetnicima sredio nekoliko ugovora vrijednih više desetaka milijuna kuna. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je u četvrtak jednomjesečni istražni zatvor bivšem čelniku JANAF-a, a ponovno uhićenje za portal Direktno komentirao je ugledni odvjetnik i kolumnist portala Direktno Zvonimir Hodak...

Podijeli

Policija je po nalogu USKOK-a u srijedu ponovno uhitila bivšeg direktora JANAF-a i drugoosumnjičenog u aferi ”JANAF” Dragana Kovačevića te još trojicu osumnjičenika zbog primanja mita radi namještanja poslova…

Policija navodi da je provela kriminalističko istraživanje “nad 52-, 51-, 45- i 41-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita, nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju”.

“Kao protuuslugu, 51-godišnjak je za 52-godišnjaka platio kupoprodajnu cijenu stana u Zagrebu te garažno parkirno mjesto, stana Splitu s pripadajućim garažnim parkirnim mjestom, vozilo Alfa Romeo Guilietta te višegodišnji najam osobnog vozila Lexus, sveukupne vrijednosti od oko 2,8 milijuna kuna”, navodi policija u priopćenju.

Policijski službenici, među ostalim kažu iz policije, su temeljem pribavljenih naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu obavili pretrage domova i drugih prostora, ureda i pokretnih stvari 52-godišnjaka. Sve osumnjičene osobe su, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, predane pritvorskom nadzorniku, dok je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava.

Odvjetnik i kolumnist portala Direktno Zvonimir Hodak na početku razgovora za portal Direktno komentirao je što misli o ponovnom uhićenju Dragana Kovačevića.

Kazao je da on to gleda kao strateški potez. Svoju tvrdnju potom je dodatno pojasnio.

“Priča oko Slovenske 9 je poznata, to je onaj Klub s brojačem novca. U tom Klubu, pojavljivao se naš predsjednik države jer je bio malo gladan, bilo je viška ribe i on je dolazio tamo. Međutim, naš premijer nije dolazio tamo. Nikada. I to je sada, u ovoj žestokoj bitki između premijera i predsjednika, taktički vrlo dobar potez da se malo podgrije ta stvar. Kao podgrijana sarma, uvijek je dobra”, govori nam odvjetnik Hodak.

Kaže da su to repovi za koje se vrlo vjerojatno znalo i ranije, ali su sada izvučeni iz ladica te je, kako kaže, ponovno aktiviran taj slučaj. “Naš predsjednik nije se javio oko tog slučaja. Normalno da se nije javio, ne odgovara mu”, naglasio je.

Misli da sve ono što je do sada bilo poznato oko tog Kluba moglo se u tom predmetu – koji čak nije gotov – procesualno odvijati, međutim, daleko je efikasnije i bolje za onoga koji to može da se on aktivira javno, da ga se opet liši slobode i utvrdi nešto što se, kaže Hodak, moglo već davnije utvrditi, ali ne objavljuje se odmah, već sukcesivno.

“Onako kako to nekome odgovara, to je moje mišljenje”, naglasio je.

Govoreći o istražnom zatvoru, Hodak je rekao da će mu se on odrediti, što se na kraju i pokazalo točnim. “Iako, kažem – sve se to moglo riješiti već u onoj prvoj fazi dok je bio u istražnom zatvoru jer sve se to znalo. Čitav predmet aktiviran je na temelju snimki, čuli su se tajni razgovori. Međutim, aktivira se onda kada to odgovara”, rekao je.

Upitan kakav će biti ove afere, Hodak je odgovorio: “Prevelika je to afera, preveliki su iznosi, prepoznati su akteri, zna se tko je sve bio u Klubu u Slovenskoj, tako da – vrlo, vrlo teško da će se ta rasplinuti kao afera oko Nadana Vidoševića“.

To će se, smatra Hodak , tjerati do kraja. Ne vjeruje, kaže, da će to jednog dana samo pasti u zaborav.

“To je takva ‘ljubav’ koja nikada ne pada u zaborav”, zaključio je odvjetnik Hodak u razgovoru za portal Direktno.

G.S.

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**


Podijeli