Podijeli

Rukometni danski dvojac sudaca Mads Hansen i Martin Gjeding, koji su sudili Hrvatskoj protiv Njemačke na Svjetskom rukometnom prvenstvu, a potom i priznali kako su neke odluke donijeli pogrešno, sada predlažu uvođenje tehnologije u rukomet…

Smatraju kako bi i u rukometu trebao postojati ‘challenge’, a suci bi u sumnjivim slučajevima prekinuli utakmicu, vidjeli situaciju koja je bila sporna i odlučili na temelju pregleda snimke.
“Da je takav sustav postojao na utakmici Hrvatska – Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, siguran sam u to. Odlučili smo u trenu, a morao sam pogledati tu situaciju nekoliko puta kako bih shvatio da smo pogriješili”, poručuje Gjeding.
“Puno smo pričali s ljudima iz IHF-a i analizirali što smo mogli drugačije napraviti i što bismo mogli napraviti da spriječimo takve situacije. Jedno od rješenja je upravo taj novi sistem. Upotreba video tehnologije u takvim bi situacijama uveliko pomogla i nama i igračima”, dodao je Hansen.Iz IHF-a najavili su kako su otvoreni za sve prijedloge koji će poboljšati rukomet.
Ovakvim suđenjem kakvo je bilo u susretu Hrvatska protiv Njemačke, rukomet uvelike gubi u svojoj draži vidljivim sumnjivim dosuđivanjima ili ne dosuđivanjima sumnjivih situacije, za koje se danski suci pravdaju da ih nisu vidjeli, ali pregledom snimke i iz snimka izvađenih 10. jako spornih situacija svi odjednom progledali i priznali da je Hrvatska oštećena. Nekako se “može prijeći” preko toga da jedan sudac slučajno ne vidi kako mu njemački igrač s loptom u ruci šeta 7. koraka, ali kada to ne vide  dvojica sudaca onda je sve jako upitno. Posve je normalna rekacija i izbornika Červara i skoro svih igrača da su ih suci oštetili, naravno za jednu od medalja na SP u rukometu. Ali Njemačka je domaćin pa se sve to nekako stišalo. Što bi tek bilo da se njima onako sudilo. To je već nešto drugo. “Ovako IHF pomalo podsjeća na FIFU i njene afere”.
D.J.

Podijeli

5 KOMENTARI

 1. Thanks for sharing superb informations. Your site is so cool. I am impressed by the details that you?¦ve on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What an ideal website.

 2. gadni arod samoj sebi sanja 2 sicher osoba sanja samo Boga Domovini i Obitelji
  To Philotea – You and Me”
  The Memorial of St Francis de Sales (1567-1622) Doctor of the Church:
  Doctor Caritatis (Doctor of Charity) ‘The Gentle Christ of Geneva’
  Excerpt from Pope Benedict’s Catechesis on St Francis de Sales
  Wednesday, 2 March 2011
  To Philotea, the ideal person to whom he dedicated his Introduction to a Devout Life (1607), Francis de Sales addressed an invitation that might well have seemed revolutionary at the time. It is the invitation to belong completely to God, while living to the full, her presence in the world and the tasks proper to her state. “My intention is to teach those who are living in towns, in the conjugal state, at court” (Preface to The Introduction to a Devout Life).
  The Document with which Pope Leo xiii, more than two centuries later, was to proclaim him a Doctor of the Church, would insist on this expansion of the call to perfection, to holiness.
  It says: “[true piety] shone its light everywhere and gained entrance to the thrones of kings, the tents of generals, the courts of judges, custom houses, workshops and even the huts of herdsmen” (cf. Brief, Dives in Misericordia, 16 November 1877).
  Thus came into being the appeal to lay people and the care for the consecration of temporal things and for the sanctification of daily life on which the Second Vatican Council and the spirituality of our time were to insist.
  The ideal of a reconciled humanity was expressed in the harmony between prayer and action in the world, between the search for perfection and the secular condition, with the help of God’s grace that permeates the human being and, without destroying him, purifies him, raising him to divine heights.
  St Francis de Sales, please Pray for Us!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvadeset − trinaest =