Podijeli

Što se više približava 18. studenoga, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, notorni Milorad Pupovac postaje sve „važnije“ pitanje: hoće li ili ne će i on biti u tradicionalnoj koloni sjećanja? To je prije svega njegova osobna stvar, tim prije jer se nikome ne šalju pozivnice. Osim toga, taj čovjek predstavlja tek malu skupinu Srba koji su prihvatili Hrvatsku kao svoju Domovinu. Međutim, njegove ucjene prelaze sve granice. On i na taj dan krvave okupacije Vukovara i Škabrnje traži  da se i „Hrvati poklone srpskim žrtvama iz Domovinskoga rata!“ Očito je već zaboravio one slike koje su potresle cijeli svijet, a koje su se dogodile 18. studenoga 1991. u Vukovaru i Škabrnji. Zaboravio je i kako je na taj dan izgledala vukovarska ratna bolnica, ali i potpuno razrušeni domovi hrvatskih obitelji, škole, katoličke crkve, dječji vrtići… Čak se“ne sjeća“ ni one sramne kolone vukovarskih civila i branitelja koje su kao „stoku na klanje“ ulicama grada tjerali srpski okupatori. On želi, kako kaže, da se na taj dan Hrvati poklone i srpskim žrtvama u Vukovaru! To nije ništa drugo nego izjednačavanje žrtve i agresora. Možete li zamisliti da je nakon II. svjetskog rata netko od poraženih javno tražio Josipa Broza Tita da se na obljetnicama mora pokloniti i stradalim Nijemcima, Talijanima, Japancima, ustašama ili četnicima? Ili, kada ste čuli i vidjeli da su se pobjednici poklanjali žrtvama s druge strane u Afganistanu, Palestini, Iraku, Siriji….? Ili pak da su se u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu Srbi  poklonili nevinim hrvatskim žrtvama?

Ne, taj „film“ još dugo nećemo gledati!

Pa, tko je onda Pupovac, minorni srpski politikant, da svako malo ucjenjuje hrvatski narod i marginalizira hrvatsku borbu za slobodu?

Svi Srbi, a ne samo pupovci, i te kako su toga dana dobro došli  u Vukovar i Škabrnju, poglavito ako iskreno žele tražiti oprost  za sva zla koja su nam nanijeli tijekom agresije.

To je najmanje što mogu učiniti nakon 27 godina!

I još nešto: ako Pupovac i njegovi suradnici žele u Vukovaru odati počast nevinim žrtvama srpske agresije, neka dođu u – „zengama“, a ne u opancima, (da se malo našalimo), kao što će doći i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli

36 KOMENTARI

  1. PUPAVAC, NAJMANJE ŠTO MOŽEŠ UČINITI NAKON 27 GODINA JESTE TO DA KAŽEŠ TKO JE UBIO DR. ŠRETERA, GDJE SU NJEGOVI POSMRTNI OSTACI I DA NE DOLAZIŠ U VUKOVAR NA DAN SJEĆANJA, JER DOLAZAK TEBE I OSTALE KAMARILE BILO BI SVETOGRĐE ZA SVE POKLANE I ONE KOJI SU PREŽIVJELI SRBOČETNIČKU KAMU TVOJIH SERBA!!!

  2. koji drugovi? Ja bih pitao s kim će doći državotvorna stranka? Opterećeni smo s pupovcem koji ne bi bio nikakav faktor da oni to od njega nisu učinili. Dakle problem su mi domaće izdajice. On je samo proizvod njihove politike.

  3. On je kao podpredsjednik Sabora u 2 grupi zaštite! Namerno ide u Vukovar da izazove branitelje! Čuvat će ga satnija specijalne policije! Moji ratnici,a pogotovo dečki iz 3 i 5 gbr, sigurno da ih ni specijalna policija nemože zaustaviti, mogao bi plavati Dunavom! Nek se pripremi! Nemoj ranu otvarati to ti je moj savjet!

  4. Sigurno je već izrežiran neki incident da dignu hajku na hrvate… osim toga kao croatofobu treba mu onemogućiti pristup dok se ne ispriča za velikosrpsku agresiju i blaćenje Oluje… kad bude pjevao sa Thompsonom Lijepa li si na obljetnicu Oluje može doći i u Vukovar

  5. Pupi moze da dođe u Vukovar ali samo sa svojom bracom i da pokažu di su ubijeni nasi branitelji i civili. Da se mogu dostojno pokopati. A Plenkovic, Jandrokovic i svi drugi politicari koji su bili punoljetni 1990 godine i nisu sudjelovali u stvaranju Hrvatske nije im mjesto ni u Vukovaru a ni u Hrvatskom saboru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − četiri =