Podijeli
 • 478
 •  
 •  
 •  
  478
  Shares

HDZ-ov Davor Ivo Stier nakon smjene s mjesta političkog tajnika ponovno je ukazao na klijentelizam i ortački kapitalizam. Poručio je kako kreće nova faza u kojoj će još snažnije raditi na onome što si je zacrtao…

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković procijenio je kako mu je najveća prijetnja politički tajnik Stier, posebice nakon Izvještajnog sabora HDZ-a na kojem je Stier zaradio veći pljesak od predsjednika stranke.

Večernji list tako prenosi da su i u samoj stranci opsjednuti “problemom” čiji je pljesak bio duži i jači: “Kapulica je čak izbrojio, da je Plenković na Saboru stranke 57 puta prekidan ili nagrađen pljeskom, a da je jedan aplauz posvećen njemu trajao čak 2 minute i 47 sekundi.”

Ministar Lovro Kuščević priznao je da se pričalo o pljesku i rekao kako su zaključili da je Plenković za svoj govor na Saboru HDZ-a dobio najveći pljesak i odobravanje okupljenih, te pokušao umanjiti podršku koju je Stier dobio.

Zanimljivo je stoga da nakon smjene Stier najavljuje još snažnije zagovaranje svih stvari koje je spomenuo u svom govoru na stranačkom skupu. Plenkovićev cilj bio je utišati Stiera, a rezultat će možda biti suprotan ako je suditi po najavama bivšeg političkog tajnika HDZ-a.

Najveći pljesak ipak je dobio Stier

Podsjetimo što je Stier govorio Izvještajnom saboru stranke zbog čega je dobio veće ovacije i pljesak od premijera Plenkovića:

“Mali krugovi ljudi s presudnim političkim utjecajem koji sami sebi namještaju poslove. Naslijeđe bivšeg sustava živi i danas, dogovornu ekonomiju socijalizma nismo zamijenili tržišnom ekonomijom i to je naš najveći problem i krucijalni izazov i zato nam treba velika strukturna promjena. U 21. stoljeću se domoljublje pokazuje u borbi protiv klijentelizma, svaki puta kada se nekome pogoduje da dobije neki posao ubija se hrvatska sloboda. Borbom protiv klijentelizma borit ćemo se protiv populizma.

Mi smo HDZ, mi smo pučka stranka, mi se dičimo vjerom naših predaka, mi se nikada ne smijemo sramiti zbog toga što smo kršćani.

Upravo nam te kršćanske vrijednosti daju orijentaciju i snagu da se snažno opredijelimo za slobodu. Ovo je važan trenutak za HDZ, ili ćemo ući bez fige u džepu u borbu protiv klijentelizma ili ćemo završiti u ropotarnici povijesti.

U našem DNK-u su i Starčevićeva krilatica ‘Bog i Hrvati’ i Radićeva ‘Vjera u Boga i seljačka sloga’ i Tuđmanova ‘Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto’. Budimo svjesni te naše snage. Izgradimo zajedno Hrvatsku kojom će se naša djeca ponositi. Neka vas čuva dragi Bog i neka Bog čuva Hrvatsku.”

A.K.


Podijeli
 • 478
 •  
 •  
 •  
  478
  Shares

28 KOMENTARI

 1. Mora da su mjerili jačinu pljeska i tu je diktator osjetio opasnost. U pitanju je teška narcisoidnost, a čak prati kamere i fotoaparate kada ga snimaju da bude u prvom planu. PLEN-KI-SUNG!!!

  • Varaš se, navedeni su jedni od vjernijih boljšoju samo dobro glume, imali su nas bezbroj puta demantirati zar ne!
   Takovi idu nakon umjetnih afera koje se insceniraju samo za tu prigodu, ovih dana svjedočimo jednoj za dostojanstveno povlačenje nakon nemjerljive štete koja ostaje nakon eventualnog odlaska istog!

 2. To je tipicno komunisticko diktatorsko ponasanje ! Kada sam to vidio odma sumi se vratile slike, iz onih fala bogu proslih vremena,kada sume udbasi vodili na tzv info.razgovore,nagovaranja na suradnju, raznoraznaobecanja ,a na kraju prijetnje ucjene majku im jebem svima odreda,s dsmas su ponovo u svim sluzbama i porama hr drustva i kafa mi neko kaze nacionalna pomirba ,skim sa razbojnicia ,ubojicama komunistickim- udbaxkim ,nando udbaska nema pomirenja odgovarat cete uskoro! Nemogu nikada zaboraviti kafa dodjem iz Njemacke odma u roku sat vremena udbasi su na vratima,vezume,odvode a pokojna mama sa praga ih proklinje zastome vode !? Ito su vam narode danas veliki hrvati i katolici caksu i u crkvenim ekonomskim vjecima bando izdajnicka biti ceze sudjeni nema abolicija,nitko nema pravo abolirati neprijatelje i izdajnike !!
  Dana 26.07.2024 banda komunisticka mije kidnapirala oca Jozu samo zato stoje znso umjedanost tzv.hr.emigrsnata iz HDP,a i udbasa u nekim prljavim rabotama,danas taj vrh tzv emigranata ima visoke cinove i hr mirovine koje im je sredio njihov sef J.Perkovic koji ih je i ustolicio na visoke pozicije u hr.emigraviji!
  Bando komunisticka kad tad cete mi vratiti oceve kosti i biti sudjeni za sve vase zlocine po naredjenju vase razbojnicke komunisticke partije koja je ponovno na vlasti i u HR i u BiH samo ste diktatorska komunistocka- udbaska odijela zamjenili novim demokrstskim samo dabi zavarali naivni naro i ostali na vlasti danebi bili sudjeni za sve vase zlocine i pljacke kroz rszne konfiskacije i privatizacije tzv ptetvotbe uz pomoc kojih ste opljackali hr.narod i drzavu !?
  Odgovarati cete za izdaju,u vrijeme rata kada ste neprijatelju prodavali pogonsko gorivo damogu sipati u svoje tenkove i granatirati nase brsnitelje i nase civile i djecu !!! Toje izdaja nacionalnih interesa nemoze vas izdajnici nitko obraniti !!!!!!!
  Bog i Hrvati !!!
  Za Boga i obitelj !!!
  Za dom i domovinu !!!
  S. P. R. E. M. N. I. !!!

 3. Samo Hrvate koji se bore za hrvasku sklanja a komunjare kakav je sam skuplja oko sebe fuj izdaico hrvata sram te bilo hrvati su ti povjerenje dali a ti njima vracas neljudski stidise komunjarina gnjido

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − devet =