HOĆE LI PASTI NUKLEARNA BOMBA?

Zagreb, 17.10.2018 - Počeo je dvodnevni sastanak Konzorcija EUROfusiona koji provodi istraživanja u području fuzije u ime Europske unije i njenih članica. Domaćin sastanka EUROfusiona je Institut Ruđer Bošković (IRB) u Zagrebu, centar fuzijskih istraživanja u Republici Hrvatskoj te suosnivač Konzorcija. Na fotografiji Tonči Tadić. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es
Podijeli

Tonči Tadić je sinoć gostovao na HRT-u i dao je niz zanimljivih odgovora u svezi pitanja o tome hoće li Rusija napasti Ukrajinu nuklearnim oružjem? Ustvrdio je da ne bi jer kad bi se to dogodilo došlo bi do nuklearnog rata u Ukrajini i Rusiji…NATO bi se probudio i došlo bi do problema. Tako npr. kaže:

 

”Da raščistimo. Hrvatska ne bi imala nikakvih posljedica ako bi nuklearna bomba bila bačena na Ukrajinu. Tu se ničega ne moramo bojati, a to se također neće niti dogoditi”, dodaje, ističući da se sve temelji na dvije pretpostavke.

“Prvo, da će ta bomba okončati rat. I drugo da druga strana, bilo Ukrajina, bilo NATO, neće reagirati. Ako ta jedna nuklearna bomba može dovesti do kapitulacije Ukrajine, zašto je nije upotrijebio prije četiri ili pet mjeseci?”, piše narod.hr.

Uredio: Z.S.

“To sam vidio u dokumentima koje sam proučavao”, kaže.

“Ukrajina bi se i nakon što bi eventualno bila bačena bomba, nastavila boriti, no onda bi Rusija postala potpuno izolirana, a Ukrajina bi dobila svu međunarodnu pomoć”, smatra Tadić, ističući da upravo zbog tih razloga SAD nije upotrijebio bombu u Koreji i Vijetnamu.

“Moguć je svakakav odgovor NATO-a, ali i same Ukrajine. Nuklearni rat nije samo bacanje bombi, već čitav niz drugog oružja koje je u arsenalu. Otvara se strašna Pandorina kutija, užasa za obje strane i Putin može mirno računati s nekih 50 tisuća ozračenih ruskih vojnika koji će umrijeti unutar par tjedana.”

 

 


Podijeli