HOĆE LI MINISTARSTVO BRANITELJA ZAŠTITITI HRVATSKOG BRANITELJA I PJEVAČA MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA?

Nadam se da Ministarstvo hrvatskih branitelja ipak zna tko je prvi počeo...

Da to nije Marko, bio bi netko drugi, jer je njihova glavna misao podjela naroda, bilo kako i bilo kojim sredstvima. Nikada, ali baš nikada nam neće oprostiti osamostaljenje od tamnice naroda i međunarodno priznanje...
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Prošlo je tjedan dana od dočeka hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu, nakon povijesnog uspjeha na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, a tzv. lijevi liberalni mediji za koje je teško reći što je to u njihovom radu i djelovanju liberalno i lijevo kad se koriste najnižim ljudskim porivima od brojanja krvnih zrnaca naših reprezentativaca Subašića i Modrića do gnjusnih seksističkih napada na predsjednicu Grabar Kitarović, te dio osoba koje za sebe misle da nešto znače u javnom životu Hrvatske, ne prestaju sa napadima na hrvatskog branitelja i pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Obzirom da je sam doček i proslava koji su trajali  7 sati protekao u najboljem redu, te u kojem je sudjelovalo preko pola milijuna hrvatskih građana pokazujući svu ozbiljnost ne napravivši ni najmanji incident, jedino što je tzv.antifašistima ostalo je orkerstrirani napad na hrvatskog branitelja Thompsona kojeg odavno, sustavno i ispod ljudske razine napadaju za ustaštvo čime, posredno, pokušavaju dokazati da je i sam Domovinski rat bio ustaškog karaktera. Da to nije Marko, bio bi netko drugi, jer je njihova glavna misao podjela naroda, bilo kako i bilo kojim sredstvima. Nikada, ali baš nikada nam neće oprostiti  osamostaljenje od tamnice naroda i međunarodno priznanje.

Koliko to daleko može ići pokazuje i činjenica da se u te spletke upleo i sam savjetnik Predsjednika Vlade optužujući preko pola milijuna hrvata za ustaški državni udar. Gdje ih samo  Plenković nađe, s kime se druži, koji su to krugovi i tko mu ih predlaže ostaje nejasno, posebno poznavajući ranije izrečene Macanove  stavove prilikom gostovanja kod još jednog tzv. antifašiste Šprajca. Za njima ne zaostaje ni bivša ministrica branitelja, predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor koja se isto tako negativno izjasnila o Thompsonu ocjenjujući ga osobom koja razdvaja.

No vratimo se Thompsonu i njegovoj ulozi posebno tijekom Domovinskog rata i pjesmama koje su odjednom, pod naletom lijevih medija postale ustaške, zaboravljajući njihov značaj za nas branitelje u tim vrlo teškim trenucima dok još ni sama država nije bila međunarodno priznata. Srpska agresija na Dalmaciju, kao i na ostale djelove Hrvatske je bila u punom jeku. Pao je Drniš, Vrlika, Šibenik je uz velike napore branitelja obranjen, ali ostajući pod svakodnevnom topničkom paljbom, a Zadar je u okruženju i na dometu takoreći pješačkog naoružanja, a četnici kontroliraju Jadransku magistrali sa brda Križ nadomak Zadra. Ratni zločinac Ratko Mladić obećava svojim četnicima da će popiti kavu na Splitskoj rivi. Uz teške muke organizira se crta obrane koju svim silama pokušavamo zadržati znajući da bi padom Čavoglava i tog dijela crte bio otvoren put četnicima prema Splitu, jer ih više nema što zadržati. Tada su još uvijek  u Splitu, u Lori, pripadnici agresorske vojske što Mladiću ide na ruku u planovima za osvajanje Splita ili njegovo stavljanje pod puni nadzor. Na tom dijelu ratišta djeluju naše tada najelitnije postrojbe od 4.gardijske brigade, 114. i drugih  brigada, HOS-a i manjih dobrovoljnih postrojbi razine bojni i satnija. S čime smo se borili protiv njih, posebno na početku, a ovih dana će mo se prisjetiti godišnjice odlaska dijela 4.gbr u Kruševo, kojom prilikom smo imali jedan posuđeni minobacač 120 mm koji se vozao od ratišta do ratišta kako bi četnicima pokazali da se i mi imamo čime boriti. A bilo je sve skupa 20 granata.

Jedna takva postrojba je bila i postrojba u kojoj se borio do tada nepoznati Marko Perković koji je pred Božić 91.godine, osjećajući bilo branitelja, napisao nama najdražu pjesmu Čavoglave. Nikome tada nije smetala, nisu mu se isključivali mikrofoni niti je proglašavana ustaškom što ona i nije bila. Pjesma govori o spremnosti hrvatskog naroda i branitelja da se obrani taj prostor od velikosrpske agresije, u tom presudnom trenutku, dok se još  uvijek vodi bitka na političkoj sceni za priznanje države.

A za što smo bili spremni nego za Dom, ostavljajući nezbrinute obitelji i ne znajući što će biti s njima i nama u slučaju da četnici probiju crtu prema Splitu, a država još uvijek nije bila priznata. Hoće li se ponoviti još jednom Bleiburg i Križni put zauvijek brišući Hrvatski narod sa pozornice naroda, jer kako kaže Stazić, 1945. godine pobjednici su nestručno obavili posao, pa je za vjerovati da bi to ovaj put obavili besprijekorno. Naravno, za takvu izjavu nitko nije odgovarao i nije izazvala sablazan kod ljevičarskih medija kao pozdrav Za dom spremni u pjesmi Čavoglave.

Oni koji je danas napadaju, a i ostale njegove domoljubne pjesme, se nisu brinuli za svoju budućnost i budućnost svojih obitelji jer su se skrivali po podrumima  čekajući razvoj situacije, pa što bude bude neće ići na njihovu štetu. Snagu te pjesme ne osjećaju ni oni koji su svojim dobrim vezama osigurali odlazak po predstavništvima ili fakultetima u inozemstvo spašavajući sebe od izbora što raditi u tom sudbonosnom trenutku, ali su danas, nakon sigurnog povratka u zemlju i izrađene diplomatske karijere,  vrlo glasni kada treba osuditi Thompsona ili mu isključiti mikrofon.

No, ne zabrinjavaju me oni, jer od njih drugo i ne očekujem, ali sam zabrinut zbog šutnje Ministarstva branitelja, ministara, pomoćnika, savjetnika, tajnika, gradonačelnika i načelnika proisteklih iz Domovinskog rata da ni jednom riječju ili jasnim stavom nisu stali u obranu, ne Marka Perkovića hrvatskog branitelja i pjevača, već pjesama koje smo kao branitelji pjevali tijekom i poslije velikosrpske agresije. Dokle daleko možemo ići u rušenju digniteta obrane Domovine pokazati će vrijeme, ali dosadašnja iskustva nas uče da možemo biti na sve spremni pa i na raspravu u Beogradu o tome “tko je prvi počeo”, a na kojoj je sudjelovala i djelatnica hrvatskog ministarstva MZO, a na što nije reagirao ni jedan element vlasti. Nadam se da Ministarstvo hrvatskih branitelja ipak zna tko je prvi počeo.

Ako današnjoj politici nije jasno tko je prvi počeo neka se sjete tko je ispraćao tenkove sa pjesmom i cvijećem u susjednu državu, tko je srušio Vukovar i Škabrnju, granatirao većinu  gradova u Hrvatskoj  i vršio masovne zločine. To zasigurno nisu bili hrvatski vojnici i hrvatski narod, pa i ne zaslužuju da im se na ovakav način, isključenjem mikrofona hrvatskom branitelju, guše istinska sjećanja na Domovinski rat .

Jozo Ribičić/Brigadir u miru


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

47 KOMENTARI

 1. Koji ministar Medvjedov.On daje ministar branitelja ni jedan dan nebi sjedijo sa ministricom kulture.Jer njen rad jednostavno je nespojiv sa ministarstvom branitelja.A kako je i sam ministar bijo branitelj to se jednostavno nemoze zamislit.Moze samo u slucaji daje ministar branitelja prodana dusa kao sto i jeste.Da nije nebi antife dozvolile dase takav izabere

 2. I treba i mora.Samo cu reći:pogledajte na youtube pjesme koje četnici poput Čorbe i ostalih pjevaju hrvatima i muslimanima.To nisu pjesme to su krvoločne poruke gubitnika na svim razinama zivota.To niko nije objavio.Zasto niste objavili koju su poruku poslali srbi juce u velicanju Draze Mihailovića kome dosli u srce hrvatske odati počast, za cega? za klanje i smaknuća na stravicne nacine i tim rijecima prkose naciji u njihovom dvoristu,gdje su zlocini pocinjeni..Ja mislim da je Hrvat dosao u srce beograda veličati Pavelića,da bio ubijen u pet sekundi.Pratim portale i primjecujem,izazvan narod od strane cetnickih krvnika, na svom pragu, na svojoj grudi nikada neće zasutiti.Pogledajmo samo te huškačke portale koji su angazirali novinare kojiima je danas jako tesko naci posao,i onda hvataju svaku granu na kojoj se malo zaljuljaju,ne pokazavsi ni malo odanosti svojoj struci i njenoj ozbiljnosti ,pa postaju jeftina piskarala.U tim njihovim izlaganjima nema bas nikakog sukusa,jer je tim piskaralIma vazno da su nabrijali temu i posvađali one koji ih poprate.Upravo je to njihov moto, zapaliti vatru među čitačima ,koja onda kulminira u uzasnom
  vokabularu, koji nije primjeren za generacije koje su se otrgnule iz ralja nepismenosti(prvenstveno mislim na godine skole).Ali izgleda da to jos nije tako.Ne spustajmo se na one koji su lošiji,povezimo se sa boljima.Pokazimo kulturu i dostojnost naroda kome pripadamo.Znam da je negodno nakon ovih turbulentnih godina za nas Hrvate ostati ravnodusan na
  provokatore.Ali koga briga sto pise,zakljucimo TKO pise i tu stanimo.Ne dajmo im pozornosti i sami će se ugasiti.

 3. Trebamo mi zaštiti našu “slobodnu” Hrvatsku od ostataka komunističke partije. Od sinova jugoslovenskih oficira, raznih jugoslovenskih službenika… I to ne onih na lijevoj strani Sabora, za njih se zna od prvog dana tko su i što su, već od onih na desnoj strani. Onih bez stava i karaktera, onih koji prodaju načela hrvatskog naroda, stavove hrvatskog naroda i što je najgore, povijest hrvatskog naroda. Više je HDZ protkan komunizmom nego ijedna stranka lijevice. E kad se takvih riješimo, neće nama trebati zaštita, neće Marku Perkoviću Thompsonu trebati zaštita. Tek onda ćemo krenuti naprijed.

 4. Zalosno da se o takovim stvarima raspravlja.Ministarstvo Branitelja je duzno stititi svoje branitelje ,kako vidimo na primjeru Marka Perkovica to nije slucaj.Sve dok je ministarstvo pasivno i suti nema mira i napretka .

 5. Ne brinite se Hrvati, već besramno se dignite i branite svoju zemlju svim srcem. Branite ju učestalo pišući o svima koji ju osramotiše, jer ona se sada diže iz pepela. Pišite javno imena svih koji kradu i sramote Hrvatsku. Pišite javno i govorite javno jer dosta je.

 6. Ako nitko od vlasti ne reagira i izjasni se na ove zadnje trzaju će napade jugo-fila, molim budimo strpljivi do idućih izbora i ne na sjedati na ponovna obećanja već dobro promisliti tko dobro misli Hrvatskom narodu.

 7. Da to nije Marko, bio bi netko drugi, jer je njihova glavna misao podjela naroda, bilo kako i bilo kojim sredstvima. Nikada, ali baš nikada nam neće oprostiti osamostaljenje od tamnice naroda i međunarodno priznanje.

 8. Vrijeme je da se mrziteljima kaže DOSTA! Doček VATRENIH je pokazao cijelom svijetu bit Hr naroda: SVOJE VOLI TUĐE NEĆE PROKLETO JE, SPREMNI POMOĆI, MARLJIVI (nažalost neadekvatno plaćeni).., UKRATKO MALA ZEMLJA VELIKOG SRCA. Samo nam treba skinuti te okove kako su učinile sve postkomunističke zemlje. OTVORIMO ARHIVE I PROVEDIMO LUSTRACIJU. TRAŽIMO RATNU ODŠTETU I NE DOZVOLJAVAJMO VIŠE ONIMA KOJI SU UBIJALI, RUŠILI, SULOVALI ITD DA NAM ČITAJU NEKE LEKCIJE!✌️??

 9. …ministri medved i krstičević su lutke na koncu a hrvatski generalski zbor je kurac od branitelja… skidaju ploču hosovaca koji su dali život za domovinu a oni svi šute ko pičke.. a četnićki spomenici samo niču.. užas.. niko ništa ne poduzima oni su se obogatili dok su vojnici ginuli..

  • Marin Perković,u potpunosti se slažem sa Vama! Naime,ako se napadaju i omalovažavaju branitelji,to znači kako se napadaju SVI branitelji,što je ujedno i napad na Hrvatsku državu i na Hrvatski narod!
   Ako nertko ima nešto protiv nekoa,neka napiše ime i prezime,i neka argumentira zašto se napada ta osoba!
   Naime,ja sam bio branitelj i ujedno dugi niz godina profesionalac OS RH i po novom ustroju,pošto sam imao i dosta radnog staža+benificije+invalidnost,dobio sam po zapovjedi MORH-a i GS OS RH časni otpust i pravo na invalidsku mirovinu,zato što ima još takvih neznam kojim pravom se napada i takva grupa branitelja,ujedno postoje i tkz. lažnjaci,ali onda kao što sam napisao-napadni i omalovažavaj ime i prezime sa argumentima!
   Što se tiče MPT bio je branitelj,nije bio cijeli rat,ali je bio i nema nikakva primanja kao branitelj,počeo je pjevati domoljubne pjesme u rock stilu,i neznam koji je povod za napad na njega! PRIMJER:pjesma LIJEPA LI SI,pjesma ima riječi koje nebi trebale nikoga uvrijediti,ako ta pjesma nekoga vrijeđa,onda tu istu osobu smeta i text Hrvatske himne! Tko živi i radi u RH a smeta mu Hrvatska himna,normalno bi bilo tu osobu protjerati iz RH!

 10. Pa to se ne pita oce li nego to je njihova dužnost i to moraju da naprave
  Srbi poseru i zaštite svoje govno a mi da možemo sve bi Hrvatsko iskorjenili to je žalosno i neka nas bude sramota

 11. Zar to pitanje uopce treba postaviti? Pitanje treba biti zasto se vec nije odmah to ucinilo, zar se uopce treba o tome razmisljati, to je vec za zabrinuti se. Jedna domovina, jedan narod, jedna vojska, jedna udruga branitelja. Jedinstvo i to je to. Tko pljuje po domovini, ratu, slobodi, onima koji su zivot dali za domovinu i njihovim obiteljima, ma da si neznam tko i sto takvim nepodobnima reci dovidenja. Dosta je bilo toga da smo mi ti koji smo nepodobni, koje se tjera van jer treba obitelj prehranit, tjera iz vlastitih domova jer ljudi nemaju za rezije platiti, zbog otkaza, nameta kojekakvih, piju nam krv na slamku itd itd. Odavno smo trebali uzivati svoju slobodu, napredovati, pomagati jedni drugima i normalno zivjeti. U kojoj to slobodnoj drzavi narod nesmije slaviti i pjevati svoje domoljubne pjesme? To ima samo kod nas.

 12. Netrebaga stititi
  Treba istinu reci on ce uvijek Srbocetama i komunistima smetati jer je branio svoje.
  Vucic koji je napado po Hrvatskom narodu 90seti njeg trabaju napadat nasi politicari a ne sutjet

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 9 =