HNS-ova ministrica Divjak u kampanji: na facebooku se pohvalila rezultatima istraživanja o informatici u školama

Drugo, vrlo općenito i nedefinirano pitanje glasilo je: “Podržavate li ili ne proces digitalne transformacije škola?”. Od 800 ispitanika, 78,1% izjasnilo se da podržava ili djelomično podržava...

Drugo, vrlo općenito i nedefinirano pitanje glasilo je: “Podržavate li ili ne proces digitalne transformacije škola?”. Od 800 ispitanika, 78,1% izjasnilo se da podržava ili djelomično podržava.
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

“Tijekom lipnja istražili smo na 800 ispitanika mišljenje o javnim politikama mog tima tako da vam ekskluzivno mogu predstaviti rezultate na koje sam doista posebno ponosna! Upravo ovi rezultati mi daju snagu u borbi protiv onih koji ne žele svim učenicima osigurati jednake šanse u 21. stoljeću i koji dižu ustavne tužbe protiv napretka oko kojeg jasno postoji suglasje u društvu” – napisala je na svom facebook-profilu HNS-ova ministrica Blaženka Divjak donoseći u nastavku rezultate istraživanja u kojem se na uzorku od 800 ljudi ispitivalo kakvo je njihovo mišljenje o uvođenju obavezne infomratike u 5. i 6. razredu osnovne škole te podržavaju li “digitalnu transformaciju škola”, a u kojoj se večina ispitanika izjasnila poitivno prema oba pitanja.

Njezinu objavu pogledjte u nastavku.

screenshot-Facebook

“Podržavate li ili ne uvođenje obavezne informatike u 5. i 6. razrede osnovne škole?” glasi prvo pitanje u anketi kojom se ministrica pohvalila. Od 800 ispitanika 78% odgovorilo je da podržava ili djelomično podržava.

Drugo, vrlo općenito i nedefinirano pitanje glasilo je: “Podržavate li ili ne proces digitalne transformacije škola?”. Od 800 ispitanika, 78,1% izjasnilo se da podržava ili djelomično podržava.

A.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

6 KOMENTARI

 1. A Nijemci su potpune budale kad su ove godine odlučili da informatiku kao poseban predmet presele iz osmog u deveti razred.

 2. “Svim učenicima osigurati jednake šanse…” ? O čemu to trabunja Blaženka Divjak, i čime je to ponosma ? Ponosna je time da neka djeca uveče legnu gladni, a ujutro idu gladni u školu ? Ili time što mnoga djeca ne mogu na maturaln eizlete, jer roditelji to ne mog platiti ? Ili time što mnogo djece biva ismijavano kao “lidlići” ? Ili tim ešto mnogo djece n emože na fakultet jer roditelji to n emogu financirati ?
  Briga nju za jednake šanse, nju je briga samo zato za informatiku jer s kompićima može uvaliti trošak državnom proračunu od nekoliko milijardi kuna za nabavku bezvrijednih minkrobitova, od koje djece neće imati koristi, ali ona i njen “tim” svakako ! Ljilja Vokić ju je najbolje pročitala, kad je rekla da sem ogromne PR podrške svojoj biznis ideji NIŠTA drugo n eradi ! Ljilja Vokić ZNA, a Divjakica DIVLJA !

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest + 14 =