Podijeli

U današnje vrijeme kada je čovjek čovjeku postao vuk, kada smo se svi otuđili i zatvorili u svoja četiri zida i kada jedan čovjek pronađe izgubljeni novčanik prepun eura i kuna i vrati ga pošteno svome vlasniku, onda slobodno možemo reći da se radi o čovjeku heroju i senzacionalnoj vijesti koju bi trebali svi pročitati.

Radi se o prodavaču na brodskoj Tržnici Pavi Grgiću koji je u zahodu brodske tržnice, pokraj wc školjke pronašao podeblji novčanik prepun kuna i eura, preciznije rečeno 17 tisuća i 600 kuna i 200 eura, a novčanik je slučajno ispao neopreznom djedici iz Ruševa, koji je sa svojom kćerkom išao u bolnicu. Pavo nije dvojio ni sekunde, nego je odmah nazvao policiju i pošteno prijavio izgubljeni novčanik u kojem je bila i osobna iskaznica vlasnika.

Sreći i veselju djedice s kćerkom nije bilo kraja te je odmah krenuo u potragu na tržnicu za našim Pavom da mu se iskreno i iz srca zahvali, pronašao ga je, zahvaljivao mu se sav u suzama, izgrlili su se potom i izljubili i tako je rođeno jedno novo prijateljstvo, a ova priča sa naše brodske pijace dokaz je i podsjetnik da ljudi i danas još uvijek postoje, da dobrota i plemenitost još uvijek žive u našem narodu i da ne mora nužno značiti da je u današnje vrijeme ovog bahatog kapitalizma čovjek čovjeku postao vuk.

Pavo Grgić s naše brodske Tržnice nas upravo na to i podsjeća da dobrota, humanost i plemenitost još uvijek žive u našim ljudima, u našim Brođanima i čast nam i zadovoljstvo svima treba biti da jednog takvog čovjeka poput Pave imamo među nama, među našim građanima, u našem lijepom gradu Slavonskom Brodu, donosi sbonline.net.   

Autor: Darko Daky Lončar


Podijeli

13 KOMENTARI

  1. Bio sam isto Ludak covik zaboravio takulin s 400 DM ,i ja kukavac neznam stabi s tim novce i papirima nego prido zandarima i to je sve…kolege me psovali rekli; imas li ti sve tanjire doma?.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × četiri =