Hebrang ‘raskrinkava’ Plenkovića: Pravi razlog radi kojeg je Konvencijom izdao Hrvate

No, upozorava kako su narod birači koji na izborima odlučuju što će napraviti, a hrvatski problem između ostalog jest i niska izlaznost za izbore. ”Ovo je preveliki iskorak na ubijanje nacionalnog, vjerskog i obiteljskog identiteta...

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Podijeli

Hebrang je vrlo oštro i žustro prokomentirao Konvenciju.

Prosvjed protiv Istanbulske konvencije nije ostavio ravnodušnim niti Andriju Hebranga, koji je svoje mišljenje iznio u razgovoru za dnevno.hr.

”Istanbulska konvencija je zadnji udarac koji lijevo-liberalna europska i svjetska pošast zadire nacionalnim državama. Pri tome mislim na nacionalne države u najpozitivnijem smislu, posebice kada se radi o Hrvatskoj jer Hrvate je u prošlosti od sličnih pokušaja spasila vjera, obitelj, dakle dom i nacionalni ponos i identitet. Hrvatska je prošla puno takvih agresivnih pokušaja uništenja njezinih korijena. Do nedavne prošlosti to se radilo oružjem, a danas putem medija, nevladinih organizacija i onih koji iz različitih razloga ne mogu nikako oprostiti Hrvatskoj što se osamostalila”, smatra naš sugovornik uvjeren kako je Konvencija jedan od najvećih udaraca. No, brine ga što će vrlo jednostavno proći.

Svi koji o njoj odlučuju zapravo brane svoje političke položaje, a ne uvjerenje. Ono što ja predviđam u daljnjoj budućnosti jest da kada Hrvati vide što su tom Deklaracijom izgubili onda će ovakvi prosvjedi biti sve žešći i žešći, a onda će tek početi preobrazba hrvatskog društva. Za to treba puno vremena, strpljenja, iskrenosti, domoljublja i rada”, govori Hebrang. Posebno se dotaknuo premijera Andreja Plenkovića.

”Mislim da premijer Plenković prije svega brani svoj svjetonazor i bezrezervni pristup EU, a to je da se nameću naddržavna i nadnacionalna pravila, što će je na kraju i koštati jer to se neće moći dugo tolerirati. Dakle, to izvršava ja bih rekao nešto što ubrzava proces gubitka nacionalnog identiteta u potpuno pogrešnom trenutku. Polovina članica Vijeća EU uopće nije još usvojila tu deklaraciju. Koji je razlog da mi sada srljamo i dijelimo duboko podijeljen narod, koji je razlog da to stavljamo na prve stranice medija? Mislim da je jedan od razloga skretanje pozornosti medija i javnosti s teške gospodarske krize, opomena EU za spori razvoj gospodarstva, da se skrene pažnja s Agrokora, s Ine na koju smo već i zaboravili. To je skup važnih razloga zašto je Plenković odlučio ići protiv vlastitog naroda”, stava je Hebrang.

No, upozorava kako su narod birači koji na izborima odlučuju što će napraviti, a hrvatski problem između ostalog jest i niska izlaznost za izbore. ”Ovo je preveliki iskorak na ubijanje nacionalnog, vjerskog i obiteljskog identiteta. A u ovoj kampanji smo vidjeli toliko agresivnih laži da je to postalo neukusno, kao na primjer da se rodni identitet može isključiti iz deklaracije popratnim dokumentima, što apsolutno ne može. Druge laži da se to neće morati uključiti u naše obrazovne programe na svim razinama kako kaže deklaracija, jer naddržavno tijelo koje će to kontrolirati bit će vrlo strogo i oštro. Naposljetku, ali ne manje važno novac se izrijekom dodjeljuje nevladinim udrugama, a znamo da su oni najjača energija kojom se širi lijevo-liberalna anacionalna politika po Europi”, zaključuje Hebrang.

I.V.


Podijeli

Comments are closed.