HAK: Zbog olujnog vjetra zatvorena dionica A1 Sv. Rok- Posedarje

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj....

Podijeli

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 od Sv. Roka do Posedarja  (obilazak za osobna vozila je preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostale skupine preko Knina i Kistanja); DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK)

Samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; DC1 Borje-čvor Udbina-Klapavice i DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Krčkom mostu, autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) povremeno se vozi usporeno na području Kaštela, Omiša, Podgore, Podace, Komarne, Solina i Zatona (Dubrovačko-neretvanska županija).

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska i Sumartin-Makarska, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Novalja – Rab – Rijeka.H

D.K.


Podijeli