Hajduk lako do pobjede s Lokomotivom- 4:0 na Poljudu!…

S ova tri boda Hajduk je stigao na treće mjesto na ljestvici sa 52 boda, koliko ima i četvrta Rijeka koja je ranije u subotu izgubila od Gorice sa 0-1, ali Hajduk je odigrao utakmicu manje...

FOTO-HNK Hajduk Split
Podijeli

Strijelci za splitski sastav bili su Nikola Kalinić (22), Filip Krovinović (43), Dario Melnjak (54) i Emir Sahiti (62)…

Od samog početka utakmice igralo se praktički na jedan gol, onaj Lokomotive, a takav pristup Hajduku je donio rezultat u 22. minuti. Grgić je sa sredine igrališta uputio okomitu loptu prema Kaliniću koji je izbjegao zaleđe, a zatim sa 15 metara sjajnim lobom svladao Nevistića.

Da Hajduk na odmor ode sa značajnijom prednosti pobrinuo se Korvinović koji je u 43. minuti lijepim udarcem s više od 20 metara pogodio suprotni kut suparničkog gola.

Tamo gdje je stao krajem prvog dijela, Hajduk je nastavio početkom nastavka, u 54. minuti treći pogodak postigao je Melnjak nakon uigrane akcije iz prekida. Livaja je ubacio iz slobodnog udarca u 16-erac gdje je Ferro spustio glavom loptu za Kalinića, pokušaj “škarica” domaćeg centarfora nije bio uspješan, ali koncentriran u nastavku akcije bio je Melnjak.

Konačnih 4-0 postavio je Sahiti u 62. minuti, Kalinić je na sredini igrališta oteo loptu neopreznom Soldi, a Krovinović je odmah proigrao Sahitija koji se sjurio prema suparničkom golu i potom mirno prebacio istrčalog Nevistića.

S ova tri boda Hajduk je stigao na treće mjesto na ljestvici sa 52 boda, koliko ima i četvrta Rijeka koja je ranije u subotu izgubila od Gorice sa 0-1, ali Hajduk je odigrao utakmicu manje. Ispred njih su Dinamo i Osijek, koji će svoje utakmice 28. kola igrati u nedjelju, sa po 54 boda. Lokomotiva je ostala peta sa 36 bodova, koliko ima i šesta Gorica.

D.J.


Podijeli