„Groblje šajkača“ nema  što tražiti u Vukovaru.To groblje četnicima podignuto je usred Vukovara bez ikakvih dozvola…

To groblje podignuto je bez ikakvih dozvola (nelegalno) i već je odavno trebalo biti maknuto s toga mjesta...To do danas nitko nije provjeravao...

Podijeli

Gotovo u središtu Vukovara još se uvijek nalazi tzv.“ groblje šajkača“, gdje su nakon okupacije ovog grada srpski četnici pokopali svoje mrtve borce (teroriste). To bi isto tako bilo kao da u New Yorku postoji groblje za poginule teroriste Al-Qaede i Osama bin Ladena, koji su srušili tamošnja tri nebodera i ubili više od tri tisuće ljudi…

Samo prije tri godine ovo četničko groblje šajkača izgledalo je ovako i na njemu je održavan parastos za srpske koljače usred Vukovara u-o čemu srbi pišu ovako-U samom centru Vukovara u “Aleji osloboditelja” -“Na srpskom vojničkom groblju “Aleja” u Vukovaru, u subotu 8. septembra 2017, održan je parastos i pomen za sve žrtve rata u ovom gradu”.

Ovih dana, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, doduše dan kasnije, upozorio je javnost da se na tom mjestu i dalje okupljaju Srbi koji su navodno sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku te predstavnici SDSS-a i da tamo polažu vijence i pale svijeće za poginulu svoju braću.

Penava se javio dan nakon održanog parastosa za četnike u njegovom gradu Vukovaru: ‘Plenkovićev koalicijski partner položio vijence na ‘groblju šajkača’ u Vukovaru’

To groblje podignuto je bez ikakvih dozvola (nelegalno) i već je odavno trebalo biti maknuto s toga mjesta.

Groblje šajkača (starija foto arhiva) još uvijek stoji u centru Vukovara!Isto se nalazi u dvorištima i vrtovima privatnih kuća, a kako iste zaklanjaju pogled, ljudi su u zaboravili da je ovdje, a političare nije briga…Sve to potkrepljuje i činjenica da su ti grobovi već odavno prazni.Pozdravljam Vas u nadi da bi priču o ovoj skandaloznoj groteski mogli objelodaniti i ispričati cijeloj Hrvatskoj.U cijeloj priči možda je najzanimljiviji trenutak “razotkrivanja” srpskog ratnog groblja pri kojem Vijeće srpske nacionalne manjine u Vukovaru naglašava kako će se parastos održavati svake druge subote u mjesecu rujnu. Osim što je, ponajviše na zahtjev SDSS-a, uklonjena HOS ploča, lideri ove stranke otvoreno su negodovali njenim premještanjem u Novsku iz čega je sasvim razvidno da bi ih zadovoljilo samo njezino potpuno micanje, ili čak uništenje, kaže hrvatski branitelj Vukovarac. D.J. 

Srbima služi kao „spomenik“.

Međutim, prema nekim informacijama ti si grobovi (ili većina od njih) već odavno prazni, što će reći da su Srbi u vrijeme okupacije posmrtne ostatke sahranili ili premjestili na neke druge lokacije.

To do danas nitko nije provjeravao.

Pored toga, u nekim dvorištima gdje žive Srbi u tom kraju također se, skrivene od očiju javnosti, navodno nalaze grobna mjesta „srpskih junaka“.

S druge pak strane, hrvatskih logorašima srpskih koncentracijskih logora koji su u vrijeme Domovinskog rata bili u logorima diljem Srbije ne dozvoljava se  da ni na jednom od tih mjesta zapale  svijeću.

Ja, kao dragovoljac, hrvatski branitelj, HRVI, brat dvojice nestalih, profesionalni dočasnik 1. GBr Tigrovi, svjestan sam da je civilizacijska norma, osim kod partizana, da obje zaraćene strane imaju svoja groblja na mjestima velikih bitaka, no da li to mora biti nelegalno i u centru grada; NE MORA!Parastos u prijevodu sa grčkog znači “stajati uz nekoga” a očito je da SPC i SDSS i te kako stoje uz one koji su palili i žarili u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj u agresiji na Hrvatsku devedesetih.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here